Webinarul „Pelerinajul turistic religios ortodox – între tradiție și noutate” pentru Liceul Teologic „Sfântul Nicodim”, din Târgu-Jiu

Evenimente

În ziua de 3 martie 2021 a avut loc webinarul cu tema „Pelerinajul turistic religios ortodox – între tradiție și noutate”, organizat de Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu-Jiu, în parteneriat cu Centrul de Pelerinaje „Sfântul Nicodim” al Arhiepiscopiei Craiovei. 

Webinarul reprezintă primul pas dintr-un lung șir de activități prevăzute în protocolul de colaborare încheiat între Liceul Teologic, prin Sectorul de Învățământ, Activități cu Tineretul și de Catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei, cu Centrul de Pelerinaje din Craiova. Activitatea a fost coordonată și moderată de către Arhid. Prof. Dr. Nicușor Lăzărică, cu sprijinul părinților directori ai Liceului Teologic: Pr. Prof. Anghel Nicolae Păunescu și Pr. Prof. Cristinel Raica.

Întâlnirea a avut ca scop corelarea noțiunilor teoretice din procesul instructiv-educativ cu experiențele practice specifice turismului religios ortodox. În acest sens, elevii profilului „Ghid turism religios ortodox”, au avut posibilitatea de a audia o prelegere susținută de către Arhid. Consilier Alexandru Zidaru, directorul Centrului de Pelerinaje. Întâlnirea a avut loc în format online, cu ajutorul platformei Google Meet. Alături de elevi au fost prezenți și ceilalți membri ai echipei de organizare: Pr. Prof. Pădureanu Ionuț, Pr. Prof. Bordeiași Ionuț, Prof. Dumitru Bărăscu, Prof. Cristina Buzducea, precum și alte cadre didactice interesate de subiectul abordat. În cadrul întâlnirii au mai luat cuvântul Diac. Inspector Adrian Lupu, care a transmis elevilor și cadrelor didactice cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, și Pr. Prof. Cristinel Raica, directorul adjunct al Liceului Teologic.

Webinarul a fost structurat în două părți. În prima parte Arhid. Cons. Alexandru Zidaru a vorbit despre necesitatea dezvoltării unui turism religios, despre etapele înființării unui centru de pelerinaje, precum și despre provocările în gestionarea unui astfel de centru, mai ales în condiții de pandemie. În partea a doua, participanții au adresat diferite întrebări invitatului.

(Arhid. Prof. Nicușor Lăzărică)