Asociaţia Vasiliada, în sprijinul copiilor din Filiaşi

Evenimente

Din anul 2012, Asociaţia Vasiliada, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, a sprijinit sute de copii din Filiaşi, prin singurul Centru social de copii aflat în acest oraş. Centrul „Sfântul Nicolae”, prin echipa sa de specialişti, vine în ajutorul copiilor care provin din familii vulnerabile, iar coordonatorul Centrului, Alexandra Vopsitoru, povesteşte că cei mai mulţi beneficiari vin din rândul copiilor cu risc de abandon şcolar, copiilor care provin din familii monoparentale şi copiilor din familii cu posibilităţi financiare reduse.

Burse şcolare pentru copiii cu rezultate şcolare bune

Astfel, Asociaţia Vasiliada sprijină aceşti copii atât prin activităţile pe care Centrul le desfăşoară, cât şi material, menţionând bursele şcolare pe care le oferă copiilor beneficiari cu rezultate şcolare bune. Campania umanitară “Gesturile mici fac oamenii mari” este una din campaniile de renume ale Asociaţiei Vasiliada, care susţine copiii proveniţi din familii dezavantajate social, cu rezultate bune la învăţătură, campanie de care, de-a lungul ultimilor ani, a beneficiat un număr semnificativ de copii din Filiaşi. Coordonatorul Centrului subliniază faptul că, periodic, aceşti copii primesc sprijin datorită donatorilor, constând în rechizite şcolare, susţinerea de abonamente pentru internet, necesare pentru desfăşurarea orelor online, măşti, dezinfectanţi şi alte produse adecvate nevoilor copiilor şi familiilor acestora.

Centrul „Sfântul Nicolae” oferă copiilor o paletă largă de activităţi, „toate fiind importante pentru copii, printre care amintim activităţile pentru dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă, activităţi de socializare şi recreere, activităţi de educaţie pentru sănătate, terapie ocupaţională, consiliere psihologică şi şcolară, consiliere socială şi mediere pentru părinţi”, a subliniat Coordonatorul Centrului „Sfântul Nicolae”.

Ziua Mamei, sărbătorită la Centrul „Sfântul Nicolae”

Printre activităţile organizate zilele trecute amintim confecţionarea de flori handmade, cu prilejul zilei de 8 Martie, cu scopul de a le oferi mămicilor şi bunicilor, în semn de mulţumire pentru grija şi iubirea ce le-o poartă în fiecare zi. Totodată, o serie de acţiuni de informare au avut loc în această perioadă, printre care acţiunea în cadrul parteneriatului cu Poliţia Oraşului Filiaşi, intitulată – „Fii inteligent! Nu fi violent!”.

De asemenea, beneficiarii aşezământului social au fost implicaţi într-o activitate ce vizează sănătatea lor, denumită „Măsuri imediate în caz de tăieturi, lovituri, arsuri”, activitate ce a constat în măsuri practice, care se pot aplica în aceste situaţii, dar şi în ce condiţii se impune vizita la medic.

Persoanele care doresc să vină în ajutorul copiilor care provin din familii vulnerabile, din Filiaşi, sunt rugaţi să redirecţioneze către Asociaţia Vasiliada 3,5 % din impozitul pe care statul l-a reţinut deja ca urmare a venitului pe care contribuabilul l-a înregistrat în anul fiscal trecut. Direcţionarea a 3,5% din impozitul pe venit se face prin completarea formularului tip „Cerere 230”, cu datele personale ale contribuabilului şi cu datele de identificare ale Asociaţiei Vasiliada, urmând ca acest formular să fie depus la ghişeul Administraţiei Financiare.

Gabriela Firu