Finalizarea Concursului Catehetic Eparhial „Cum să ne aducem prietenii mai aproape de Biserică?”, în județul Gorj

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de 9 martie 2021, a avut loc evaluarea proiectelor realizate de grupurile parohiale în Concursul Catehetic Eparhial „Cum să ne aducem prietenii mai aproape de Biserică?”, din cadrul Proiectului Catehetic „Lumină din Lumină”.

În prezența comisiei, preoții coordonatori ai grupurilor au prezentat activitățile realizate cu implicarea tinerilor. Proiectele au adunat lucrări cu conținut teoretic și activități cu conținut practic în legătură cu tema generală a concursului. În urma evaluării prezentărilor și a portofoliilor, comisia a decis acordarea următoarelor locuri:

Locul I:

Grupul Parohial „Sf. Ioan Botezătorul”, Parohia Rovinari II, coordonator: Pr. Foanene Daniel;

Locul al II-lea:

Grupul Parohial „Bucuria Luminii”, Parohia Sf. M. Muc. Gheorghe – Țicleni I, coordonator: Pr. Țicleanu Dragomir;

Grupul Parohial „Sf. Cuv. Parascheva”, Parohia Motru II, coordonator: Pr. Breană Marius;

Locul al III-lea:

Grupul Parohial „Sf. Împărați Constantin și Elena”, Parohia Rovinari I, coordonator: Pr. Țintă Robert;

Grupul Parohial „Sf. Cuv. Parascheva”, Parohia Turcenii de Sus, coordonator: Pr. Bușe Petre;

Grupul Parohial „Sf. Arh. Mihail și Gavriil”, Parohia Romanești, coordonator: Pr. Florea Daniel;

Mențiune:

Grupul Parohial „Colindătorii Sf. Ierarh Nicolae”, Parohia Costeni, coordonator: Pr. Gărăcel Ion Alin.

Din comisia de evaluare, au făcut parte: Pr. Consilier Sorescu Gabriel, Pr. Protoiereu Mărăcine Marian, Pr. Protoiereu Cîmpeanu Ionel, Pr. Prof. Inspector Neofit Stănciulescu, Pr. Șuncă Mihalache și Diac. Inspector Teodor Marcu.

Concursul s-a desfășurat în perioada 18 ianuarie – 26 februarie 2021, propunând implicarea activă a adolescenților și a tinerilor în viața parohială. În concurs s-au înscris grupurile parohiale formate în Proiectul Catehetic „Lumină din Lumină”, care se desfășoară în Arhiepiscopia Craiovei în perioada 2020 – 2022, sub coordonarea Sectorului de Învățământ, Activități cu Tineretul și de Catehizare. La Craiova, evaluarea proiectelor și finalizarea concursului va avea loc în data de 11 martie 2021.

(Diac. Teodor Marcu)