Activităţi catehetice pentru copiii din Târgu Jiu

Evenimente

În Parohia Romaneşti din municipiul Târgu Jiu îşi desfăşoară activitatea, de aproape un an, Grupul parohial „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, în cadrul căruia copii cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani desfăşoară o serie de activităţi folositoare. Părintele Florea Daniel, coordonatorul Grupului, povesteşte că iniţiativa a venit o dată cu lansarea proiectului „Lumină din Lumină”, al Sectorului Învăţământ, Activităţi cu Tineretul şi Catehizare din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei.

„Activitatea noastră se desfăşoară cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei. Am fost selectat în acest proiect, lucru care nouă ne-a dat şansa să abordăm activităţile cu adolescenţii şi într-un cadru organizat, într-un cadru instituţionalizat. Proiectul «Lumină din Lumină» este un proiect de dezvoltare a activităţilor parohiale, cu adolescenţii şi cu tinerii, se lucrează pe două grupe de vârstă: este vorba de grupa de 11 – 15 ani, adolescenţii, şi grupa de vârstă 15 – 20 de ani, din care fac parte tinerii. Noi am ales în cadrul grupei noastre să lucrăm cu cei mici, cu adolescenţii. Copiii care participă la activităţile noastre sunt curioşi, ascultători, activi, şi ne-am bucura să avem o activitate cât mai îndelungată cu ei”, a subliniat părintele Florea Daniel, coordonatorul Grupului.

Activităţile se desfăşoară de două ori pe lună, după săvârşirea Sfintei Liturghii. „Temele propuse în cadrul proiectului le adaptăm la puterea de înţelegere a copiilor. Avem la fiecare întâlnire un grup de lectură, avem activităţi recreative, concursuri de şah, încercăm să învăţăm şi câte un cântecel şi, în general, încercăm prin fiecare activitate să îi apropiem pe copii de Sfânta Biserică, de învăţătura Domnului nostru Iisus Hristos”, a adăugat părintele Florea Daniel.

Gabriela Firu