„Familia şi împlinirea poruncii iubirii”, în Parohia Drăgoieni, judeţul Gorj

Evenimente

Parohia Drăgoieni din municipiul Târgu Jiu, judeţul Gorj, a organizat în această perioadă o serie de activităţi catehetice, filantropice şi cultural – artistice, în cadrul Proiectului „Biserica – familia românilor de pretutindeni” iniţiat de Patriarhia Română. Proiectul este implementat în Arhiepiscopia Craiovei cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei.

Părintele Stoenoiu Constantin, preot paroh la Biserica „Sfânta Treime” din Târgu Jiu, povesteşte că a ales un titlu reprezentativ pentru activităţile desfăşurate în Parohie, „Familia şi împlinirea poruncii iubirii”. Proiectul a reunit aproximativ 20 de copii cu vârste cuprinse între 7 – 16 ani, care la sfârşitul săptămânii trecute au fost implicaţi într-un atelier de pictură şi desen icoane şi imagini sugestive pentru tema aleasă, Familia. „Copiii au fost foarte încântaţi de activitatea desfăşurată, au participat cu dragoste la acest atelier şi îşi doresc în continuare să ia parte la astfel de proiecte folositoare. La finalul activităţii practice am organizat la biserică o expoziţie cu lucrările lor, foarte apreciate de cei prezenţi. Tot în cadrul acestei întâlniri am purtat discuţii despre importanţa familiei şi despre Sfintele Taine, a fost o cateheză urmată de un dialog pe această temă”, a relatat părintele Stoenoiu Constantin.

Părintele a precizat totodată faptul că, în cadrul acestui proiect, a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru familiile şi bătrânii cu posibilităţi reduse, din Parohie. Astfel, joi, 25 martie, în ziua sărbătorii Buna Vestire, după slujba Sfintei Liturghii, părintele va dărui bătrânilor şi familiilor cu mai mulţi copii pachete cu alimente neperisabile şi produse sanitare.

Gabriela Firu