Webinarul „Viața, darul lui Dumnezeu pentru oameni”, la Liceul Teologic „Sf. Nicodim” din Târgu-Jiu

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de 24 martie 2021, a avut loc webinarul cu tema „Viața, darul lui Dumnezeu pentru oameni”, organizat de Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu-Jiu, în parteneriat cu Catedrala „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Târgu-Jiu.

Susținut în Ajunul Praznicului Buneivestiri și în strânsă legătură cu acesta, webinarul l-a avut ca invitat pe Părintele Gheorghe Gomoi, Parohul Catedralei din Târgu-Jiu. Acesta a vorbit despre viața ca dar al lui Dumnezeu și datoriile oamenilor față de acest dar și față de Dumnezeu, precum și despre viața de familie și provocările contemporane. S-a discutat și despre provocările vieții de preot, precum și despre  problemele oamenilor care caută alinare în biserică.

Webinarul a deschis o serie de activități prevăzute în protocolul de colaborare încheiat între Liceul Teologic, prin Sectorul de Învățământ, Activități cu Tineretul și de Catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei, cu Catedrala „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Târgu-Jiu. Protocolul beneficiază și de susținerea Pr. Prof. Neofit Cătălin Stănciulescu, în calitate de Inspector de Religie în cadrul ISJ Gorj, precum și în calitate de preot conslujitor la Catedrala din Târgu-Jiu.

Întâlnirea a avut loc în mediul online și a fost coordonată și moderată de către Arhid. Prof. Dr. Nicușor Lăzărică, cu sprijinul părinților directori ai Liceului Teologic: Pr. Prof. Anghel Nicolae Păunescu și Pr. Prof. Cristinel Raica. Alături de elevi au fost prezenți și ceilalți membri ai echipei de organizare: Pr. Prof. Pădureanu Ionuț, Pr. Prof. Bordeiași Ionuț, Prof. Dumitru Bărăscu, Prof. Cristina Buzducea, Prof. Angelica Mirea precum și alte cadre didactice interesate de subiectul abordat. În cadrul întâlnirii a mai luat cuvântul Diac. Inspector Adrian Lupu, care a transmis elevilor și cadrelor didactice cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei.