Cercul pedagogic al profesorilor de religie din judeţul Dolj, nivelul liceal

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, profesorii de religie din judeţul Dolj, nivelul liceal, s-au reunit sâmbătă, 27 martie, în cadrul Cercului pedagogic. Evenimentul s-a desfăşurat în sistem online şi a fost organizat de către Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” din Craiova, având ca titlu tema „Implicarea tinerilor în proiectele comunitare şi filantropice”. La activitatea metodică au participat reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Craiovei, Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj şi Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu” din Craiova.

În cadrul Cercului pedagogic,  Pr. Dr. Gabriel Sorescu, Consilier al Sectorului Învăţământ, Activităţi cu Tineretul şi Catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei, a transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Irineu. Totodată, Părintele Consilier  a prezentat exemple de activităţi în care tinerii pot fi implicaţi în viaţa parohiilor, conform colaborării dintre profesorii de religie şi preoţi. În completare, Diac. Adrian Lupu, Inspector la Biroul Învăţământ, a prezentat oferta educaţională a Seminarului Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova, a Liceului Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu-Jiu şi Facultăţii de Teologie din Craiova.

În continuare,  doamna Prof. Dr. Iuliana Gheorghe, inspector de specialitate la disciplina Religie în cadrul ISJ Dolj, a subliniat importanţa derulării de proiecte la care tinerii să participe, a enumerat principalele proiecte educaţionale şi filantropice în care profesorii de Religie sunt implicaţi şi a transmis o serie de comunicări din partea ISJ Dolj.

De asemenea, doamna Prof. Mihaela-Roxana Jianu, Inspector Şcolar General Adjunct al ISJ Dolj, a evidenţiat importanţa proiectelor comunitare şi filantropice reprezentate de tineri şi a felicitat profesorii de religie care s-au remarcat prin desfăşurarea unor astfel de programe. Metodele de alcătuire şi de implementare a proiectelor comunitare şi filantropice au fost detaliate de doamna Prof. Cristina Deaconu, din cadrul Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” din Craiova. Prof. Răzvan Munteanu, cadru didactic la unitatea de învăţământ menţionată, a prezentat referatul cu titlul „Exemple de bună practică realizate în Colegiul Naţional «Nicolae Titulescu», Craiova”.

Gabriela Firu