Aparat de oxigen, donaţia Bisericii din Motru pentru spitalul din municipiu

Evenimente

Parohia Motru II din judeţul Gorj, în parteneriat cu Primăria Municipiului Motru, a donat săptămâna aceasta Spitalului Municipal Motru un concentrator de oxigen necesar tratării pacienţilor infectaţi cu virusul COVID-19. În baza parteneriatului, Biserica cu hramurile „Sfânta Treime” şi „Sfânta Cuvioasă Parascheva” a organizat o colectă la care au participat şi parohiile învecinate, din municipiu, astfel că fondurile obţinute au fost direcţionate către achiziţia aparatului medical, un concentrator de oxigen 10LPM.

Părintele paroh Dan Zglobiu a precizat că enoriaşii au raspuns în număr mare apelului de solidaritate. „Credincioşii noştri au fost alături de noi când am făcut această solicitare şi am reuşit, într-un timp foarte scurt, să strângem banii pentru achiziţionarea acestui aparat. Parohia a făcut apel de solidaritate către credincioşi, a implicat în această acţiune şi celelalte parohii de pe raza municipiului Motru, ne-am angajat să organizăm şi să supervizăm această acţiune de colectă publică. Astfel, în ziua de luni, 29 martie, împreună cu domnul primar Cosmin Morega şi cu părintele Breană Marius, am donat aparatul Spitalului Municipal, l-am predat domnului director al spitalului, dr. Alin-Cristian Efrim, managerul unităţii spitaliceşti”, a precizat părintele paroh Dan Zglobiu.

Donaţie pentru creşa din municipiul Motru

Seria donaţiilor continuă, în Parohia Motru II. Astfel, preoţii slujitori la acest sfânt locaş au anunţat că au început demersurile pentru achiziţionarea a 20 de pătuţuri pentru creşa din municipiu. „Am hotărât cu domnul primar să facem o altă acţiune caritabilă, pentru creşa de aici, pentru că sunt foarte mulţi părinţi pentru care nu există posibilitatea să-şi lase copiii la creşă, din lipsă de paturi. Am hotărât, împreună cu domnul primar, ca Parohia să achiziţioneze 20 de paturi pentru copii, cu saltele şi lenjerii, din suma care a rămas din această donaţie. Vom lua aceste pătuţuri, pentru a mai face încă o grupă la creşă, pentru că sunt foarte mulţi părinţi care nu au cu cine să lase copiii acasă, dat fiind că dumnealor merg la serviciu. Dorim astfel să venim în sprijinul acestor familii”, a adăugat parohul Bisericii „Sfânta Treime”.

Parohia Motru II este cunoscută pentru acţiunile filantropice organizate pentru persoanele aflate în nevoie, pentru bolnavi, pentru familiile cu mai mulţi copii şi pentru bătrâni. „Parohia Motru II are foarte multe acţiuni caritabile în parteneriate cu Primăria Municipiului Motru, cu celelalte parohii, şi vrem să fim alături de credincioşii noştri, mai ales că suntem într-o perioadă duhovnicească deosebită, în Postul Sfintelor Paşti. În această lună au avut loc evenimente în cadrul «Marşului pentru viaţă», şi noi am considerat că această acţiune a noastră este o acţiune pentru viaţă, pentru credincioşii noştri, pentru că cei care sunt în suferinţă sunt credincioşii noştri pe care noi trebuie să-i slujim. Aşa cum ştim, milostenia este o virtute care trebuie cultivată, mai ales în această perioadă”, a subliniat părintele Dan Zglobiu.

Gabriela Firu