Elevii Liceului „Traian Vuia”, în vizită la Catedrala Mitropolitană din Craiova

Evenimente

Mai mulţi elevi ai Liceului „Traian Vuia” din Craiova, însoţiţi de doamna profesor la disciplina religie Carmen Oprea, au vizitat marţi, 30 martie, Catedrala Mitropolitană „Sfântul Dumitru” din Craiova. Activitatea cu titlul „Relaţia tinerilor cu Dumnezeu, întărită în spaţiul Bisericii” se înscrie într-un program amplu al activităţilor extraşcolare, cu specific religios, în care tinerii de la Liceul „Traian Vuia” sunt implicaţi. „Rolul profesorului de religie, în opinia mea, este acela de a-i aduce pe tineri cât mai aproape de spaţiul liturgic. Pentru tinerii vremurilor noastre, mesajul Bisericii este acela de a-L face prieten pe Hristos, căci El este Cel care ne călăuzeşte tuturor paşii pe acest drum anevoios al vieţii, ne întinde mâna ori de câte ori ne afundăm în marea învolburată a acestei vieţi şi-şi revarsă asupra noastră darurile Sale cele bogate. Prin metodele ei pedagogice, Biserica îi ajută pe tineri să conştientizeze responsabilitatea pe care o au atât faţă de ei, dar mai ales faţă de ceilalţi”, a subliniat dna. Prof. Carmen Oprea.

La Sfânta Catedrală Mitropolitană, elevii au fost întâmpinaţi de către Pr. Cons. Arhid. Alexandru Zidaru, Director al Centrului de Pelerinaje „Sfântul Nicodim”, şi Pr. Insp. Diac. Adrian Lupu, Inspectorul pentru Învătământ în cadrul Arhiepiscopiei Craiova, care le-au prezentat elevilor istoricul Catedralei şi amănunte despre vieţile sfinţilor ale căror Sfinte Moaşte sunt adăpostite aici.

Tinerii s-au arătat impresionaţi de frumuseţea lăcaşului de cult, precum şi de amănuntele inedite pe care le-au aflat despre acest simbol al Olteniei. De asemenea, şi-au manifestat dorinţa de a participa şi pe viitor la sfintele slujbe şi de a se implica în activităţi duhovniceşti şi culturale care să-i aducă mai aproape de Hristos, mai ales în perioada pregătirii pentru marea sărbătoare a Sfintelor Paşti, cea a Postului Mare.

Gabriela Firu