Finalizarea Concursului Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni”, în Protoieria Craiova Nord, județul Dolj

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de 31 martie 2021, la sediul Protoieriei Craiova Nord, a avut loc evaluarea proiectelor parohiale înscrise în cadrul Concursului Naţional Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni”. În urma prezentărilor, comisia formată din Pr. Protoiereu Ion Nicolae, Pr. Vlăducu Viorel și Pr. Deaconu Gabriel, a decis acordarea următoarelor locuri: locul I – Parohia Braniște II (pr. Lucian Dodenciu), locul al II-lea – Parohia Ișalnița (pr. Alexandru Badea) și locul al III-lea: Parohia Vârvoru de Sus (pr. Daniel Nicola) și Parohia Negoiești (pr. Iulian Matei).

O prezentare deosebită a fost făcută de părintele Lucian Dodenciu care a reușit să atragă în proiectul parohiei parteneri din Maramureș (Parohia Petrova) și  din Marea Britanie (Parohia Bristol). În cadrul proiectului „Tinerii români de aici și de oriunde – o familie unită, prin cultură și prin credință” a reușit să îndeplinească obiectivele asumate: crearea unor punți de legătură între parohii prin realizarea unor pagini pe rețelele de socializare; încurajarea și susținerea familiilor care duc o viață creștină autentică; afirmarea și promovarea sfințeniei căsătoriei, a solidarităţii în familie și între familii. Astfel, au fost desfășurate activități interesante, precum: ateliere de gastronomie specifică, atelier de confecționare a mărțișoarelor din material reciclabil, concurs de cultură generală, prezentarea unor tradiții populare și a portului popular, precum și activități social-filantropice.

Specificul proiectelor de anul acesta îl reprezintă înfrățirea între comunitățile din țară și cele din diaspora, prin conștientizarea rolului activ pe care îl are Biserica în viața comunității, în susținerea legăturilor dintre oameni.

În perioada următoare, portofoliile vor fi înaintate Sectorului de Învățământ, Activități cu Tineretul și de Catehizare pentru evaluarea eparhială care va avea loc între 12 – 16 aprilie 2021.