Literatura pentru Bacalaureat, subiect de întâlnire cu elevii Liceului Teologic din Târgu-Jiu

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de 31 martie 2021, a avut loc întâlnirea  cu tema „Literatura românească din programa școlară pentru Bacalaureat”, organizat de Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu-Jiu.

La acest eveniment a luat parte, ca invitat, domnul Lector Universitar Doctor Silviu Gongonea, de la Facultatea de Litere a Universității din Craiova, care a vorbit elevilor despre structura subiectelor de Bacalaureat la Limba și Literatura Română, despre punctele cheie pentru o bună pregătire, precum și despre câteva din operele din programa școlară. Elevii au adresat întrebări invitatului, constanta reprezentându-o strategiile de învățare pentru rezultate bune la examen.

În cadrul întâlnirii a mai luat cuvântul Diac. Inspector Adrian Lupu, care a transmis elevilor și cadrelor didactice cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Dr. Irineu. Întâlnirea a avut loc în mediul online și a fost coordonată și moderată de către Arhid. Prof. Dr. Nicușor Lăzărică, cu sprijinul și în prezența părinților directori ai Liceului Teologic: Pr. Prof. Anghel Nicolae Păunescu și Pr. Prof. Cristinel Raica. Alături de elevi au fost prezenți și ceilalți membri ai echipei de organizare: Pr. Prof. Pădureanu Ionuț, Pr. Prof. Bordeiași Ionuț, Prof. Dumitru Bărăscu, Prof. Cristina Buzducea, precum și alte cadre didactice interesate de subiectul abordat.