Complexul de cercetare „Sf. Ierarh Calinic” al Facultăţii de Teologie din Craiova a primit finanţare

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Ahiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, şi sub coordonarea Pr. Prof. Univ. Dr. Nicolae Răzvan Stan, Decanul Facultăţii de Teologie din Craiova, a fost semnat Proiectul „Consolidarea, reabilitarea, extinderea (cu modificarea regimului general de înălţime la Sp+P+2), modernizarea şi dotarea complexului de cercetare şi activităţi conexe Sfântul Ierarh Calinic” (Cod proiect: 123541), în valoare de 6 milioane de euro.

 Susţinut de Universitatea din Craiova, proiectul Facultăţii de Teologie, coordonat de Pr. Prof. Univ. Dr. Nicolae Răzvan Stan, a primit finanţare săptămâna aceasta prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 10, Prioritatea de investiţii 10.3. Investiţiile vizează astfel dezvoltarea infrastructurii educaţionale a Facultăţii de Teologie, prin consolidarea, reabilitarea, extinderea, modernizarea şi dotarea clădirii C1 (fostul Cămin nr. 5), care va găzdui Complexul de cercetare şi activităţi conexe „Sfântul Ierarh Calinic“.

Complex de cercetare la standarde europene

Contractul de finanţare a fost semnat pe 31 martie, de directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, doamna Marilena Bogheanu, şi de domnul Prof. Univ. Dr. Cezar Spînu, rectorul Universităţii din Craiova. „Această nouă investiţie, care va fi implementată pentru Facultatea de Teologie, urmăreşte îmbunătăţirea condiţiilor de studiu, de pregătire şi de predare, prin crearea unui complex de cercetare la standarde europene, de care vor beneficia studenţii, doctoranzii şi cercetătorii Universităţii din Craiova, dar şi cadrele didactice care îşi desfăşoară activitatea în cadrul facultăţilor şi şcolilor doctorale beneficiare. Complexul de cercetare şi activităţi conexe «Sfântul Ierarh Calinic» va cuprinde ateliere de restaurare, săli de curs, amfiteatru, paraclis, sală de mese, spaţii individuale de studiu pentru cadre didactice şi cercetători, spaţii pentru administraţie şi spaţii tehnice“, a declarat doamna Marilena Bogheanu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia, în cadrul evenimentului de semnare a contractului de finanţare a proiectului Facultăţii de Teologie din Craiova.

Pentru Rectorul Universităţii din Craiova, Prof. Univ. Dr. Cezar Ionuţ Spînu, şi acest proiect se înscrie în programul amplu de modernizare a bazei materiale a întregii Universităţi. „Prin această strategie, ne aliniem la standardele şi practica instituţiilor de învăţământ superior europene în domeniul managementului calităţii, condiţie pentru întărirea dimensiunii internaţionale a Universităţii din Craiova. Vom creşte încrederea societăţii româneşti că UCV se ridică la nivelul aşteptărilor în ceea ce priveşte prestaţia instituţiilor de învăţământ superior, dar vom dezvolta şi cultura calităţii în Universitate, atât în privinţa propriului personal, cât şi în rândurile studenţilor. Ne dorim şi ne străduim să oferim un proces educaţional de cea mai înaltă calitate, într-un cadru optim. Ne bucurăm de sprijinul ADR, cu care am dezvoltat un parteneriat solid de-a lungul timpului şi cred că este important să subliniem că vorbim de un proiect cu cofinanţate 0 din partea UCV”, a declarat Prof. Univ. Dr. Cezar Ionuţ Spînu, rectorul Universităţii din Craiova.

Pr. Ioniţă Apostolache