Desemnarea proiectelor câștigătoare din Protoieria Târgu Cărbunești, în Concursul Național Catehetic „Biserica – Familia românilor de pretutindeni”

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de 8 aprilie 2021, a avut loc desemnarea proiectelor parohiale câștigătoare din Protoieria Târgu Cărbunești, participante în Concursul Național Catehetic „Biserica – Familia românilor de pretutindeni”. În prezența Pr. Protoiereu Iulian Mărgineanu, s-a decis acordarea următoarelor locuri:

Locul I: Parohia Baia de Fier I – Pr. Ciungu Ionuț

Locul al II-lea: Parohia Polovragi – Pr. Ștoflea Dumitru și Pr. Gogâță Nicolae

Locul al III-lea: Parohia Albeni – Pr. Șuncă Mihalache

Proiectul Parohiei Baia de Fier I s-a intitulat „Credința și tradițiile nu pot fi oprite de granițe” și a avut mai mulți parteneri în proiect, dintre care amintim: Parohia Sfântului Ierarh Iachint de Vicina, din orașul Alcov, Spania, prin implicarea Pr. Florin Stoenoiu, Primăria Comunei Baia de Fier, condusă de dl. Primar Dumitru Turbăceanu, Centrul Cultural, prin implicarea doamnei director Mirela Drăgănescu și Liceul Tehnologic Baia de Fier, prin implicarea Prof. Nicolae Avram. Activitățile principale au fost următoarele: întâlnire pe platforma ZOOM a membrilor grupurilor de tineri din cele două parohii, trimiterea în Spania a unor obiecte tradiționale din zona Baia de Fier, expoziție cu lucrări artistice și practice ale tinerilor etc.

Proiectul „Dor de țară, dor de Biserică” al Parohiei Polovragi a fost realizat în colaborare cu Parohia Ortodoxă Română „Sf. Mare Mc. Haralambrie” din Vinaros, Spania, cu implicarea Pr. Nicolae Bogdan Păunescu. Dintre activitățile proiectului, amintim: organizarea unui cor, realizarea unei expoziții de mărțișoare hand-made, participarea la festivalul dedicat zilei Olteniei etc.

Parohia Albeni a intitulat proiectul „Sprijin și mângâiere pentru cei dragi la Albeni” și a fost realizat la nivel local, prin implicarea tinerilor din parohie care au susținut activitățile sociale propuse, anume sprijinirea unor familii cu posibilități materiale reduse. Proiectul a fost coordonat de către Pr. Șuncă Mihalache, cu implicarea doamnei Prof. Șuncă Floare.