Elevii Liceului Teologic „Sf. Nicodim” din Târgu-Jiu în pelerinaj la Mânăstirea Lainici

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de 13 aprilie 2021 un grup de elevi de la Liceul Teologic „Sf. Nicodim” din Târgu-Jiu a mers în pelerinaj la Mânăstirea Lainici.

Aici au fost întâmpinați de Părintele Stareț Ioachim Pârvulescu după care s-a mers în biserica mare a mânăstirii unde sunt adăpostite moaștele Sfântului Cuvios Irodion. După cuvenita închinare la moaștele sfântului, elevii au putut afla mai multe despre istoria mânăstirii, precum și despre viața Sfântului Irodion.

„Relația oamenilor cu Dumnezeu a fost mereu mijlocită de sfinți. Sfântul Irodion este o comoară a întregii Oltenii pentru că mijlocește nu doar pentru fiecare în parte ci pentru noi toți cei care trăim pe aceste meleaguri. Ca unul ce s-a nevoit în această sfântă mânăstire ne poartă în dragoste și în rugăciune în fața Tatălui ceresc pe noi, pe toți, cei care îl căutăm și îl cinstim. Să fim cu încredere că Sfântul mijlocește mântuirea noastră la Dumnezeu Tatăl”, le-a precizat elevilor părintele stareț Arhim. Ioachim Pârvulescu.

Pelerinajul a continuat cu urcușul muntelui către Schiturile Locurele și Poiana Pustnicului, unde elevii au primit cuvânt duhovnicesc de învățătură de la părinții de acolo. La coborârea de pe munte elevii au avut parte de o agapă pregătită de obștea Mânăstirii Lainici, precum și de daruri din partea părintelui stareț.

Pelerinajul a fost organizat de Arhid. Nicușor Lăzărică și Diac. Insp. Adrian Lupu, cu sprijinul părinților directori: Pr. Prof. Anghel Nicolae Păunescu și Pr. Prof. Cristinel Raica și face parte dintr-un proiect mai amplu de activități al Liceului Teologic.