Cercuri metodice ale profesorilor de religie, în judeţul Gorj

Evenimente

Profesorii de religie din judeţul Gorj participă, în perioada 5 – 26 mai, la o serie de cercuri metodice pentru disciplina Religie, desfăşurate cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei. La aceste cercuri metodice participă, pe lângă cadrele didactice, Pr. Prof. Neofit Stănciulescu, Inspector la disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, Pr. Dr. Gabriel Sorescu, Consilier în cadrul Sectorului Învăţământ, Activităţi cu Tineretul şi Catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei şi Prof. Diac. Adrian Lupu, Inspector la Biroul Învăţământ.

Primul cerc metodic, pentru nivelul gimnazial, a avut loc în data de 5 mai, la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu. În cadrul evenimentului a fost făcută prezentarea unităţii de învăţământ de către Prof. de religie Cornescu Floarea, care a prezentat totodată şi activităţile extracurriculare la orele de religie. Doamna  profesoară Cornescu Floarea a prezentat în continuare referatul pe tema: „Anul omagial al pastoraţiei românilor din afara României”. În cadrul cercului, Prof. de religie Giuverdea Iuliana a susţinut lecţia cu titlul „Învierea Domnului”, la care au participat elevii clasei a V-a D. Momentul artistic „Biruinţa vieţii: Învierea Domnului” a fost prezentat de către elevii clasei a III-a F, sub coordonarea doamnei profesoare de religie Dobrotă Ionela.

Săptămâna aceasta, în ziua de marţi, 12 mai, a avut loc cercul metodic pentru profesorii de religie, la nivel liceal, susţinut în cadrul Liceului cu Program Sportiv Târgu Jiu. Cu acest prilej, Pr. Director Păunescu Anghel Nicolae a prezentat referatul având tema „Anul omagial al pastiraţiei românilor din afara României”. Lecţia intitulată „Oameni de cultură români – promotori ai credinţei creştine; Părintele profesor Dumitru Stăniloae” a fost predată de către domnul profesor Păun Marian Emanoil elevilor de la clasa a XII-a A.

Următoarele cercuri metodice în judeţul Gorj vor avea loc în data de 19 mai, la Liceul Teoretic Novaci, şi în data de 26 mai, la Şcoala Gimnazială „Nicolae Tomovici Plopşor” din localitatea Plopşoru.

Gabriela Firu