Activităţi cu tinerii, în Parohia Filiaşi I

Evenimente

Grupul de tineri „Sfântul Dumitru” al Parohiei Filiaşi I continuă seria activităţilor religioase, culturale, de creaţie din cadrul Proiectului catehetic „Lumină din Lumină” al Arhiepiscopiei Craiovei. Părintele paroh al Bisericii „Sfântul Dumitru”, Pr. Marian Hantea, a subliniat că în cadrul activităţii care a avut loc duminică, 16 mai, tema întâlnirii a fost „Familia creştină”.

„Tinerii au ascultat pentru început prelegerea, au învăţat ce este familia, şi anume familia este aşezământul dumnezeiesc întemeiat pe legătura dintre un bărbat şi o femeie. Mai apoi, tinerii au enumerat câteva dintre trăsăturile familiei, şi anume: unitatea, egalitatea, iubirea, încrederea, sfinţenia, curăţenia şi trăinicia. În continuare s-a discutat despre scopul familiei, tinerii amintind că principalele caracteristici sunt naşterea de prunci, ajutorul reciproc, ferirea de păcat. În cadrul dezbaterii s-a amintit totodată despre datoriile soţilor, unul faţă de celălalt, prilej cu care tinerii au explicat principalele obligaţii pe care ei înşişi le observă în propriile familii. Astfel, ei au subliniat cât de importante sunt iubirea, credinţa, ajutorul, respectarea poruncilor, munca împreună şi desăvârşirea morală. Sunt câteva dintre punctele abordate în cadrul dezbaterii care a prezentat interes în rândul participanţilor, tinerii fiind foarte receptivi şi deschişi dialogului pe această temă”, a precizat Pr. Paroh Marian Hantea.

Următoarea activitate a Grupului parohial  „Sfântul Dumitru” din Parohia Filiaşi I va avea loc duminică, 23 mai, după Sfânta Liturghie. Tinerii vor participa la un atelier de creaţie, în cadrul căreia vor cunoaşte un invitat special care îi va învăţa să realizeze aranjamente din flori de săpun. „Copiii au fost încântaţi de propunerea privind activitatea viitoare. Sperăm să înveţe din această activitate de creaţie, pentru că ne dorim să trecem prin toate activităţile culturale, sportive, religioase, dar şi de creaţie, ca tinerii noştri să aprecieze munca la valoarea la care trebuie”, a adăugat Pr. Paroh. Marian Hantea, de la Biserica „Sfântul Dumitru”, Parohia Filiaşi I.

Gabriela Firu