Întruniri ale preoţilor în cadrul Proiectului eparhial „Lumină din Lumină”

Evenimente

Mai mulţi preoţi din Protopopiatele Craiova Nord, Craiova Sud şi Băileşti, implicaţi în Proiectul eparhial „Lumină din Lumină”, s-au reunit marţi, 25 mai, la Centrul „Mitropolit Firmilian” din Craiova, pentru o nouă sesiune de formare. Activitatea a fost coordonată de reprezentanţii Sectorului Învăţământ, Activităţi cu Tineretul şi Catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei: Pr. Dr. Gabriel Sorescu, Consilier Eparhial, şi Pr. Ştefan Bărbulescu, Inspector Eparhial.

„Proiectul «Lumină din Lumină» se desfăşoară cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei. Proiectul îşi propune înfiinţarea unor grupuri parohiale de tineri în parohiile din Arhiepiscopia Craiovei. Suntem deja la al doilea an de implementare. În primul an de implementare, rezultatele au fost bune, în sensul că au luat fiinţă 20 de grupuri de tineri, iar în cel de-al doilea an am început iarăşi pregătirea unui număr de preoţi, cărora le propunem să înfiinţeze grupuri de tineri la parohiile lor”, a subliniat Pr. Consilier Gabriel Sorescu.

Activităţile din cadrul Proiectului „Lumină din Lumină” continuă miercuri, 26 mai, în judeţul Gorj. Astfel, 17 preoţi din Protoieriile Târgu Jiu Nord, Târgu Jiu Sud şi Târgu Cărbuneşti participă la sesiunea de formare din cadrul modulului II al Proiectului eparhial, eveniment care se desfăşoară la sediul Protoieriei Târgu Jiu Nord.

Gabriela Firu