Festivitate de premiere în cadrul Festivalului – Concurs „Credinţă şi tradiţie la români”

Evenimente

Centrul Renasterea din Craiova a găzduit luni, 14 iunie, Festivitatea de premiere a elevilor câstigători în cadrul Festivalului – Concurs Regional „Credinţă şi tradiţie la români”. Concursul, aflat la a VI-a editie, a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean  Dolj, în parteneriat cu Arhiepiscopia Craiovei şi Liceul „Traian Vuia” din Craiova. Activitatea s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei. La eveniment au fost prezenţi Prof. Dr. Iuliana Gheorghe, Inspector de specialitate la disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judetean (ISJ) Dolj, Pr. Dr. Gabriel Sorescu, Consilier la Sectorul Învăţământ, Activităţi cu Tineretul şi Catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei si Diac. Prof. Adrian Lupu, Inspector al Biroului Învăţământ şi Catehizare. În cadrul evenimentului au fost premiaţi 175 de elevi din judeţul Dolj, înscrişi la secţiunile: Pictură, Desen şi Ouă încondeiate.

Cu acest prilej, Părintele Consilier Gabriel Sorescu a transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Irineu şi i-a felicitat pe elevi pentru rezultatele obţinute. „Să ne bucurăm că împreună, în această zi, la această festivitate, premiem aproape 200 de copii. Festivalul acesta la care dumneavoastră aţi concurat are trei secţiuni la care, sub îndrumarea cadrelor didactice, aţi făcut tot ce se poate ca să fie frumos şi de admirat. Cel mai frumos lucru, dincolo de un desen sau ou încondeiat, sunt sufletele voastre. Faptul că aţi venit aici împreună cu profesorii voştri, faptul că v-aţi implicat şi faptul că aţi scos din inimile voastre frumoase ce poate fi mai frumos redat, fie pe un desen, fie pe o pictură sau ou încondeiat, toate acestea arată frumuseţea sufletelor voastre. Să vă bucuraţi de toate realizările voastre şi să vă gândiţi că aceste realizări sunt făcute cu un scop, iar scopul acesta este ca voi să vă apropiaţi cât se poate de mult de Mântuitorul nostru Iisus Hristos”, a subliniat Părintele Consilier Gabriel Sorescu.

În continuare a fost prezentat un program artistic susţinut de Alexandra Paţa, elevă în clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială nr. 22 „Mircea Eliade” din Craiova, sub coordonarea doamnei profesoare la disciplina Religie, prof. Liliana Mariana Constantin.

La final, elevii au primit daruri, ca răsplată pentru eforturile depuse la acest concurs, acestea fiind înmânate de Pr. Mihail Florin, de la Parohia Romaneşti. Prof. Dr. Iuliana Gheorghe, Inspector la disciplina Religie în cadrul ISJ Dolj, a înmânat diplomele alături de Pr. Inspector Adrian Lupu, şi a mulţumit totodată sponsorilor care au oferit aceste daruri elevilor.

Gabriela Firu