Conferinţă la Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu-Jiu

Evenimente

În cadrul Liceului Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu a fost organizată joi, 17 iunie, conferinţa cu tema „Politica şi administraţia publică – oportunităţile de mâine pentru tinerii de azi”, organizată de Liceul Teologic, în parteneriat cu Instituţia Prefectului Judeţului Gorj. Conferinţa face parte dintr-o serie amplă de întâlniri online dintre specialişti ai mai multor domenii de activitate cu elevi ai Liceului Teologic, în cadrul cărora invitaţii le vorbesc elevilor pe temele domeniilor pe care le reprezintă. Conferinţa a fost susţinută de către subprefectul Marcel Petrică Iacobescu pe platforma online Google Meet şi a fost moderată de Pr. Ionuţ Bordeiaşi, profesor la Liceul Teologic. Din partea Arhiepiscopiei Craiovei a fost prezent la eveniment Părintele Inspector Adrian Lupu, din cadrul Sectorului Învăţământ, Activităţi cu Tineretul şi Catehizare.

La conferinţă au participat aproximativ 80 de elevi ai Liceului Teologic şi cadre didactice implicate în proiect, dintre care amintim: Prof. Cristina Buzducea, Prof. Dumitru Bărăscu, Pr. Prof. Ionuţ Pădureanu, Arhid. Prof. Nicuşor Lăzărică, Prof. Angelica Mirea etc. În cadrul prezentării au fost abordate mai multe subiecte, printre care organizarea administrativ – teritorială a judeţului Gorj, atribuţiile administrative aferente Instituţiei Prefectului Gorj, cariera în acest domeniu şi provocările ei, oportunităţi viitoare etc.

Scopul proiectului a fost acela de a împărtăşi elevilor informaţii suplimentare cu privire la oportunităţile de carieră în domeniul administrativ. „Este foarte important ca tinerii noştri să îşi dezvolte competenţele prevăzute în aria curriculară şi prin activităţi extraşcolare. Aceste activităţi determină nu numai informaţii noi pentru elevii Liceului Teologic, cât mai degrabă o cunoaştere de ansamblu asupra întregii societăţi, fapt ce va duce invariabil la îmbunătăţirea vieţii noastre atât în plan comunitar, cât şi spiritual”, a declarat Pr. Prof. Ionuţ Bordeiaşi, coordonatorul proiectului.

Gabriela Firu