Proiectul Catehetic „Împreună pentru şcoală”, în Arhiepiscopia Craiovei

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în perioada iunie-iulie 2021, preoţii din parohiile Arhiepiscopiei Craiovei sunt implicaţi în Proiectul Catehetic „Împreună pentru școală”,  iniţiat de către Sectorul de Învăţământ, Activităţi cu Tineretul şi Catehizare. Proiectul presupune susţinerea prin rugăciune şi încurajarea elevilor care urmează să susţină examenele de Evaluare Naţională şi de Bacalaureat și se află în al doilea an de implementare.

În urma colaborării cu profesorii de religie, preoţii implicaţi în proiect au primit listele cu numele de botez ale elevilor. În cadrul slujbelor acatist și la Sfânta Liturghie oficiate în bisericile din Dolj și Gorj, elevii au fost pomeniţi nominal la slujbă și pentru ei s-au rostit cererile speciale pentru luminarea minţii, ajutor la învăţătură şi la susţinerea examenelor.

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Irineu, la Sectorul Învăţământ, Activităţi cu Tineretul şi Catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei s-a propus ca şi în acest an să se ducă la îndeplinire Proiectul «Împreună pentru şcoală», proiect prin care noi ne dorim să venim în ajutorul elevilor ce susţin examene de Evaluare Naţională şi de Bacalaureat. Aşadar, în primă fază, preoţii parohi au contactat cadrele didactice, profesorii de religie din cuprinsul Parohiei lor, din sate, din comune, din oraşe, din cartiere, şi împreună au stabilit o zi în care să se roage pentru elevi. Preoţii, împreună cu profesorii de religie, cu elevii, cu părinţi ai elevilor au făcut rugăciuni pentru absolvenţii claselor a XII-a, care urmează să susţină examenul de Bacalaureat”, a subliniat Pr. Dr. Gabriel Sorescu, Consilier în cadrul Sectorului Învăţământ, Activităţi cu Tineretul şi Catehizare.

Proiectul «Împreună pentru şcoală» continuă săptămâna aceasta, preoţii săvârşind rugăciuni pentru absolvenţii clasei a VIII-a, care urmează să susţină examenul de Evaluare Naţională. „După oficierea Acatistului Sfântului Duh într-una din zilele săptămânii, duminică, 20 iunie, preoţii olteni, în cadrul Sfintei Liturghii, vor rosti rugăciuni pentru aceşti elevi care susţin examenul de Evaluare Naţională. Pe data de 27 iunie, la finalul acestui proiect, toţi elevii, profesorii de religie şi preoţii care s-au rugat pentru ei sunt îndemnaţi cu bucurie să participe la slujbă, pentru a mulţumi lui Dumnezeu pentru rezultatele pe care le-au avut la examenele susţinute pentru Evaluare Naţională şi pentru Bacalaureat. Este o modalitate prin care noi încercăm să venim în ajutorul acestor tineri, deoarece copiii au nevoie de încurajare, au nevoie ca Dumnezeu să le lumineze mintea şi să obţină rezultate foarte bune la aceste exemane”, a adăugat Părintele Consilier Gabriel Sorescu.

Gabriela Firu