Festivitate de premiere în cadrul Concursului de Icoane „Sfânta Ecaterina”, la Parohia Mântuleasa

Evenimente

Parohia Mântuleasa din Craiova a organizat în această săptămână festivitatea de premiere a Concursului de Icoane „Sfânta Ecaterina”, desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei. Evenimentul a avut loc în Lunea Rusaliilor, în ziua Praznicului Sfintei Treimi, organizatori ai concursului fiind Liceul de Arte „Marin Sorescu”, Inspectoratul Şcolar Dolj şi Parohia Mântuleasa. Prin acest concurs, ajuns la a IX-a ediţie, se doreşte promovarea elevilor Liceului de Arte, talentaţi la pictura de icoane. Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni, gimnaziu şi liceu, şi a avut o serie de etape. Astfel, fiecare elev a executat o icoană până la data de 10 iunie, lucrările fiind expuse la  şcoală. În continuare, a avut loc vernisajul organizat la Biserica Mântuleasa, unde au fost apreciate de credincioşii prezenţi, întărind astfel relaţia Şcoală-Biserică.

„Este o zi de mare bucurie pentru Parohia Mântuleasa și Liceul de Arte, prin a căror colaborare s-a organizat acest concurs de icoane «Sfânta Ecaterina», Sfântă ocrotitoare a Bisericii Mântuleasa, ajuns în acest an la a IX-a ediție. Bucuria a fost și mai mare, deoarece lucrările elevilor au fost expuse în biserică în ziua acestui mare Praznic al Rusaliilor și admirate de credincioșii prezenți. La finalul Sfintei Liturghii, toți participantii au primit diplome și premii în semn de apreciere pentru munca depusă. Mulțumim elevilor și cadrelor didactice implicate în organizarea acestui concurs, ce întărește cooperarea benefică dintre Biserică și Școală”, a subliniat Diac. Mihnea Bălteanu.

După Sfânta Liturghie, cei 16 elevi participanţi au primit din partea Bisericii diplome şi mai multe daruri, printre care icoane. „Felicitări elevilor care s-au ostenit cu realizarea icoanelor: Antonie Andreea, Beznă Gabriela, Brișcă Ianis, Cincu Miruna, Diaconu Ştefania, Dincă Daria, Floarea Cristina, Flori Carina, Frățică Clara, Mișcu Alexia, Nicola Bianca, Niță Rebeca, Olteanu Georgiana, Păuna Rodica, Țițoasa Anastasia, Vasile Aurora. Pentru bună organizarea a acestui concurs aducem mulțumiri conducerii școlii, cadrelor didactice de la catedra de Arte: doamnelor profesoare Dincă Monica, Mărgelu Lidia, Cleoantă Alexandra, Popescu Diana, Drăniceanu Cristina, domnilor profesori Dincă Cristian și Ghițulescu Lucian, doamnei profesoare la disciplina Religie Boldișor Ileana”, a transmis Diac. Mihnea Bălteanu, unul dintre organizatorii evenimentului.

Gabriela Firu