Liturghie în sobor și activitate filantropică în rândul comunității de rromi din Parohia Ocolna

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de 11 iulie 2021, în Parohia Ocolna, din Protoieria Craiova Sud, județul Dolj, s-a săvârșit Sfânta Liturghie în Biserica cu hramul „Sf. Ier. Nicolae”. Din soborul de preoți slujitori, veniți din Craiova, amintim pe: Pr. Protoiereu Grigore Vulcănescu, Pr. Danciu Florentin și Pr. Oiță Viorel, de la Parohia Sf. Ioan Botezătorul, Pr. Resceanu Constantin, de la Parohia Mântuleasa, Pr. Resceanu Marius, de la Parohia Lunca Jiului, Pr. Nicolae Constantin, de la Parohia Sf. Ier. Calinic și pe Pr. Dorobăț Cosmin, de la Parohia Sf. Martiri Brâncoveni. De asemenea, în calitate de diaconi au slujit Diac. Teodor Marcu și Diac. Sorin-Grigore Vulcănescu, iar la strană a cântat dl. Prof. Victor Șapcă.

Imediat după slujbă, credincioșii veniți de la Craiova cu un autocar, au împărțit celor prezenți colecta de alimente și de haine, realizată cu sprijinul enoriașilor din parohiile craiovene amintite. La final, Pr. Protoiereu Vulcănescu a ținut un cuvânt de învățătură, dar și de mulțumire, atât preoților, cât și credincioșilor care au dorit să se implice în această activitate filantropică.

În anul 2015 a avut loc sfințirea locașului pentru comunitatea de rromi din Ocolna, iar în prezent în această parohie slujește în fiecare duminică și la zilele de sărbători Pr. Marcu Dumitru.