Proiectul Catehetic „Împreună pentru școală” în Parohiile Arhiepiscopiei Craiovei

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în perioada iunie-iulie 2021, preoţii din Parohiile Arhiepiscopiei Craiovei au fost implicaţi în Proiectul Catehetic „Împreună pentru școală”, iniţiat de Sectorul Învăţământ, Activităţi cu Tineretul şi Catehizare. Preoţii slujitori au săvârşit şi anul acesta acatiste, slujbe de mulţumire şi rugăciuni pentru susţinerea şi încurajarea elevilor care urmau să susţină examenele de Evaluare Naţională şi de Bacalaureat.

În urma colaborării cu profesorii de religie, preoții implicați în proiect au primit listele cu numele de botez ale elevilor. În sfintele biserici, tinerii elevi au fost pomeniți nominal la Sfânta Liturghie, când s-au rostit cererile speciale pentru luminarea minții, ajutor la învățătură și la susținerea examenelor. De asemenea, în zilele de 13 iunie și  20 iunie, preoții au săvârșit Acatistul Preasfântului și de viață Făcătorului Duh, pentru reușita elevilor la examene. Duminică, 11 iulie, în Parohiile din judeţele Dolj şi Gorj a avut loc rugăciunea de mulţumire la care au participat elevii împreună cu profesorii de religie.

La fel ca în anii trecuţi, Proiectul Catehetic „Împreună pentru școală” a fost primit cu bucurie şi entuziasm de către comunităţile locale, la Sfintele slujbe participând un număr mare de credincioşi alături de profesori, elevi şi apropiaţii acestora.

Gabriela Firu