Noi Grupuri de tineri în Parohiile din Arhiepiscopia Craiovei

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Sectorul Învățământ, Activități cu Tineretul și Catehizare continuă implementarea Proiectului catehetic „Lumină din Lumină”.  Prin acest proiect se urmărește dezvoltarea activităților parohiale cu adolescenții (grupa de vârstă 11-15 ani) și tinerii (grupa de vârstă 16-19 ani) în cadrul parohiilor din Arhiepiscopia Craiovei, prin implicarea preoților, a profesorilor de religie, precum și a altor colaboratori ai acestora. Proiectul se află deja în cel de-al doilea an de implementare. În primul an s-au format grupuri parohiale care, în prezent, desfăşoară constant activităţi sub îndrumarea coordonatorilor. Acestora li s-au alăturat mai multe parohii din Arhiepiscopia noastră, în cadrul proiectului „Lumină din lumina” activând din ce în ce mai multe grupuri parohiale de tineri.

Sectorul Învățământ, Activități cu Tineretul și Catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei a organizat săptămâna trecută o nouă sesiune de formare a preoţilor implicaţi în proiect, în vederea aplicării unor metode eficiente de catehizare a adolescenților și tinerilor. Astfel, în luna iulie s-au format Grupuri de tineri în mai multe Parohii din Arhiepiscopia Craiovei: în judeţul Gorj, Parohia Arcani I, sub coordonarea Pr. Cosmin Petcu; Parohia Baia de Fier I, Pr. Ciungu Ionuţ; în judeţul Dolj, Parohia Prapor, Pr. Mărinică Gabriel; Parohia Dăbuleni III, Pr. Niţu Daniel; Parohia Moreni, Pr. Vasile Scurtulescu; Parohia Zănoaga, Pr. Diaconu Ovidiu; Parohia Unirea II, Pr. Ilie Boată; Parohia Galicea Mare, Pr. Gologan Claudiu.

Conform calendarului stabilit, primele activități directe cu adolescenții și tinerii din parohii au început. Printre activităţile derulate, amintim întâlnirile tematice: „Eu şi Biserica mea”, în Parohia Dăbuleni III, „Cunoaşterea de sine”, în Parohia Unirea III, Prezentarea cărţilor cu tematică religioasă, în Parohia Prapor, cât şi întâlniri cu invitaţi speciali din diferite domenii de activitate, în Parohia Zănoaga, sau ateliere de creaţie şi desen.

„Ne bucurăm să vedem că şi în acest an, Proiectul «Lumină din Lumină» debutează cu un număr mare de parohii implicate în formarea grupurilor de tineri. Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de trei ani şi cuprinde două sesiuni de instruire a preoţilor pentru activităţile cu tinerii, dobândirea de noi cunoştinţe şi abilităţi, metode şi tehnici de lucru cu tinerii care vizează activităţi dintre cele mai diverse. Preoţii selectaţi din cele două judeţe, Dolj şi Gorj, se află în etapa de formare a grupurilor, şi o mare parte dintre ei deja au avut primele întâlniri. Proiectul nostru a fost primit cu entuziasm şi ne propunem ca în continuare să iniţiem activităţi frumoase şi de interes pentru participanţi”, a subliniat Pr. Inspector Ştefan Bărbulescu, din cadrul Sectorului Învăţământ, Activităţi cu Tineretul şi Catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei.

Gabriela Firu