Tinerii din mai multe Grupuri parohiale au participat la activităţi sportive, de pictură icoane şi catehizare

Evenimente

Mai multe Grupuri de tineri din Parohii ale Arhiepiscopiei Craiovei au fost implicaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, într-o serie de evenimente. Astfel, în cadrul Proiectului catehetic „Lumină din Lumină” al Arhiepiscopiei Craiovei, desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, tinerii au participat la activităţi de catehizare, de pictură şi sportive.

Grupul de tineri „Ostaşii Sfântului Gheorghe” din Parohia Dăbuleni, sub coordonarea Pr. Daniel Niţu, au participat la întâlnirea tematică, avânt titlul „Potopul lui Noe”. Totodată, cei 20 de tineri prezenţi au luat parte la un joc recreativ, cu rol în dezvoltarea abilităţilor de relaţionare şi de lucru în echipă. Tinerii Grupului „Vestitorii Ortodoxiei”, din Parohia Prapor, sub coordonarea Pr. Gabriel Mărinică, au discutat pe marginea temei „Pelerinajele în viaţa tinerilor”. Cu acest prilej, părintele Gabriel Mărinică a subliniat faptul că 30 de copii vor merge în pelerinaj, în data de 28 august, la Mănăstirea Bistriţa din judeţul Vâlcea, Mănăstirea Dintr-un Lemn, Mănăstirea Cozia şi vor vizita totodată Salina Ocnele Mari, excursie care va avea loc datorită sprijinului credincioşilor.

Un eveniment sportiv la care au luat parte tinerii din cadrul Grupului parohial al Parohiei Galicea Mare, coordonat de Pr. Claudiu Gologan, a fost Cupa Satelor la Oină.

În Parohia Baia de Fier I din judeţul Gorj au avut loc noi activităţi destinate tinerilor. După Sfânta Liturghie, în ziua de duminică, 22 august, 40 de copii şi tineri au participat la întâlnirea pe tema „Zilele Creaţiei”, sub coordonarea Pr. Ionuţ Ciungu. În continuare, specialistul în nutriţie Oana Păunescu le-a vorbit celor prezenţi despre alimentaţia sănătoasă, în cadrul unui curs de nutriţie. Programul s-a încheiat cu un atelier de creaţie, în cadrul căruia copiii şi tinerii au învăţat să picteze icoane.

Gabriela Firu