Începutul noului an şcolar la Grădiniţa ,,Sfântul Stelian“ din Târgu Jiu şi Grădiniţa „Sfânta Tatiana” din Craiova

Evenimente

Grădiniţa ,,Sfântul Stelian“ a Asociaţiei Vasiliada, filiala Târgu Jiu, şi Grădiniţa cu Program Prelungit „Sfânta Tatiana” din Craiova şi-au deschis din nou porţile pentru micuţii ce vor fi educaţi şi pregătiţi pentru viaţă, prin dobândirea unor frumoase valori morale, educative şi creştine.

Aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, prin Asociaţia ,,Vasiliada“, filiala Târgu-Jiu, Grădiniţa „Sfântul Stelian” oferă cele mai bune condiţii pentru pregătirea şi educarea tinerelor vlăstare din reşedinţa judeţului Gorj. Ca în fiecare an, deschiderea noului an şcolar a fost marcată la Grădiniţa ,,Sfântul Stelian“ prin săvârşirea unei slujbe religioase de mulţumire şi de binecuvântare, oficiată de părintele Ciprian Sîrbu, directorul filialei Târgu-Jiu a Asociaţiei ,,Vasiliada“, la slujba săvârşită în aer liber participând părinţi, copii şi cadre didactice ale unităţii de învăţământ.

„Grădiniţa «Sfântul Stelian» funcţionează sub patronajul Mitropoliei Olteniei, fiind coordonată de Asociaţia Vasiliada, filiala Târgu Jiu. Preşcolarii sunt implicaţi în activităţi educative frumoase şi folositoare, dar şi în activităţi extracurriculare, precum acţiuni de recreere, sportive, ateliere de creaţie, pentru dezvoltarea abilităţilor practice, imaginaţiei şi creativităţii”, a subliniat Pr. Ciprian Sîrbu, preşedintele executiv al Asociaţiei Vasiliada, filiala Târgu Jiu.

,,O grădiniţă venită din partea Bisericii în sprijinul comunităţii este un lucru extraordinar de bun, este un lucru care încurajeaza pur şi simplu comunitatea, pe de o parte, şi pe de alta parte, mă refer la condiţiile pe care le asigură pentru copiii din această grădiniţă. Este o instituţie prin care sistemul nostru educational are încă o cărămidă bună în construcţie. Copiii ce învaţă aici vor fi oameni bine educati, vor fi credincioşi şi nu au cum să nu aibă izbândă în viitorul apropiat, la şcoală, dar şi în cel îndepărtat, pentru o nouă societate mai bună”, a declarat unul dintre participanţii la deschiderea noului an şcolar la Grădiniţa ,,Sfântul Stelian“ din municipiul Târgu-Jiu.

Grădiniţa „Sfântul Stelian” dispune în prezent de un Paraclis cu hramul Sfântului Ocrotitor al copiilor, Sfântul Stelian. Cu prilejul sărbătorilor creştin-ortodoxe, aici sunt săvârşite slujbe religioase.

Un nou an şcolar a început şi pentru preşcolarii Grădiniţei „Sfânta Tatiana” din Craiova, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei. Sub îndrumarea doamnelor educatoare, micuţii participă la programe educative şi la o serie de ateliere de creaţie, de pictură, de modelaj, care îi ajută în dezvoltarea creativităţii şi au un rol important în dezvoltarea abilităţilor de comunicare, de relaţionare şi de lucru în echipă.

Marius Stochiţoiu