Noi activități educaționale în cadrul Facultății de Teologie din Craiova

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în această săptămână au avut loc noi activități educaționale în cadrul Facultății de Teologie din Craiova.

Luni, 13 septembrie 2021, în Paraclisul universitar „Sf. Serghie și Sf. Vah” a avut loc slujba de Tedeum oficiată de către părinții profesori, urmată de depunerea jurământului a studenților care au susținut lucrarea de licență în toamna acestui an. În semn de apreciere și de mulțumire, Pr. Prof. Univ. Dr. Nicolae Răzvan Stan, decanul Facultății de Teologie, a ținut un cuvânt de învățătură studenților prezenți, îndemnându-i să urmeze cursurile de masterat. De asemenea, le-a vorbit despre misiunea pe care o au în comunitățile parohiale de unde provin, atât în calitate de teologi, dar și de viitori preoți.

În ziua de 16 septembrie 2021, s-a desfășurat admiterea la cursurile de doctorat în cadrul Școlii Doctorale „Sf. Nicodim”, unde s-au prezentat 9 candidați. De asemenea, a avut loc și susținerea în catedră a 4 teze de doctorat. Începând cu ora 8, s-a oficiat Sfânta Liturghie de către părinții profesori, după care au avut loc probele scrise și orale ale admiterii. La final comisia a evaluat în catedră tezele de doctorat programate pentru susținere. Aceste activități s-au realizat în prezența Părintelui Mitropolit Prof. Univ. Dr. Irineu, în calitate de coordonator pentru disciplina Dogmatică Ortodoxă, dar și a părinților profesori, dintre care amintim pe: Pr. Prof. Univ. Dr. Nicolae Răzvan Stan, în calitate de decan, dar și de coordonator pentru disciplina Spiritualitate Ortodoxă, Pr. Prof. Univ. Dr. Picu Ocoleanu, în calitate de director al Școlii Doctorale „Sf. Nicodim”, dar și de coordonator pentru disciplina Morală Creștină, Pr. Prof. Univ. Dr. Ion Popescu, coordonator pentru disciplina Dogmatică Ortodoxă, Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Băjău, coordonator pentru disciplina Patrologie, Pr. Conf. Univ. Dr. Adrian Boldișor, coordonator pentru disciplina Istoria Religiilor, și Arhid. Conf. Univ. Dr. Gelu Călina, coordonator pentru disciplina Misiologie și Ecumenism.