Sfânta Liturghie la Mănăstirea Lainici. Racle cu părticele din moaștele Sfântului Irodion, dăruite Episcopiei Sloboziei și Călărașilor

Evenimente

Mănăstirea Lainici din județul Gorj a adunat numeroși credincioși din Arhiepiscopia Craiovei, cât și din Episcopia Sloboziei și Călărașilor duminică, 19 septembrie. În zi de sărbătoare, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de preoți și diaconi, alături de Pr. Stareț Ioachim Pârvulescu, Exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Craiovei, și Pr. Arhim. Vladimir Dărângă, Mare Eclesiarh al Catedralei Mitropolitane „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova. Cu acest prilej, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, au fost dăruite racle cu părticele din moaștele Sfântului Cuvios Irodion către Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Parohia Radu Vodă și Parohia „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, Protopopiatul Lehliu, Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

„Duminică, 19 septembrie, am participat, cu binecuvântarea și din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, la Mănăstirea Lainici, la ceremonia înmânării unor părticele din sfintele moaște ale Cuviosului Părintelui nostru Irodion de la Lainici, Ocrotitorul Olteniei, către două Parohii din Bărăgan, și anume Parohia Radu Vodă și Parohia Lehliu Gară, ambele în Protopopiatul Lehliu, Episcopia Sloboziei și Călărașilor. Momentele au fost înălțătoare, dat fiind faptul că Sfânta Mănăstire Lainici a dăruit din moaștele Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici câteva părticele la foarte multe mănăstiri, biserici și centre eparhiale, ajungând sfintele moaște până în Europa de Nord și până în America de Nord. Momentele au fost de o deosebită înălțare sufletească, pentru că părinții din Eparhia Sloboziei și Călărașilor, care au venit împreună cu credincioșii, au primit cu profundă bucurie aceste odoare din partea Mănăstirii Lainici și a Înaltpreasfințitului Părintelui nostru Mitropolit Irineu. Părintele Stareț și Exarhul mănăstirilor din Eparhia noastră, Pr. Arhim. Ioachim Pârvulescu, întotdeauna a răspuns cu bucurie acestor cereri din partea Parohiilor și din timp a pregătit racle din lemnul luat din pădurile Mănăstirii Lainici, copaci care, probabil, pe vremea Sfântului Irodion de la Lainici, erau niște lăstari care abia înmugureau”, a subliniat Pr. Arhim. Vladimir Dărângă, Mare Eclesiarh al Catedralei Mitropolitane „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova.

Gabriela Firu