Elevi ai Liceului Teologic „Sfântul Nicodim”, în vizită la expoziţia găzduită de Muzeul Judeţean Gorj

Evenimente

Mai mulţi elevi şi profesori din cadrul Liceului Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu au fost prezenţi marţi, 28 septembrie, la deschiderea oficială a celei mai importante expoziţii găzduite de Muzeul Judeţean „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu. Începând de marţi, Sabia lui Tudor Vladimirescu, Proclamaţia de la Padeș, în format original și tabloul original pictat de Theodor Aman, care îl întruchipează pe marele revoluţionar sunt expuse în cadrul evenimentului organizat de ADER, Clubul Rotary, Muzeul Județean Gorj, Muzeul Național de Istorie a României.

Din comisia care a adus la Târgu Jiu Sabia lui Tudor Vladimirescu, Proclamaţia de la Padeș și tabloul pictat de Teodor Aman a făcut parte Dl. Prof. Gabriel Sarcină, profesor de istorie în cadrul Liceului Teologic din Târgu Jiu.

La deschiderea oficială a evenimentului au fost prezente cadre didactice, părinţi profesori şi elevi ai Liceului Teologic „Sfântul Nicodim”: Pr. Prof. Ştefan Cristian Vătafu, Directorul Liceului Teologic, Prof. Dumitru Bărăscu, Prof. Cristina Buzducea şi Arhid. Prof. Nicuşor Lăzărică. Cu acest prilej, elevilor Liceului Teologic le-au fost prezentate obiectele şi istoria lor, iar Pr. Arhid. Nicuşor Lăzărică a interpretat balada intitulată „Visul lui Tudor”, culeasă de Pr. Alexie Buzera în anul 1978.

Expoziţia „Sabia Revoluţiei” este deschisă publicului în perioada 28 septembrie – 22 octombrie 2021.

Gabriela Firu