Activitate catehetică în Parohia Baia de Fier I

Evenimente

Tinerii din cadrul Grupului Parohiei Baia de Fier I, judeţul Gorj, au fost implicaţi duminică, 3 octombrie, într-o nouă activitate catehetică, din care a făcut parte şi un atelier de pictură icoane pe sticlă, în cadrul proiectului „Lumină din Lumină” al Arhiepiscopiei Craiovei.

Proiectul „Lumină din Lumină” a fost iniţiat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, de Sectorul Învăţământ, Activităţi cu tineretul şi Catehizare. Prin acest proiect se urmăreşte: pregătirea unui număr cât mai mare de preoţi în vederea aplicării unor metode eficiente de catehizare a tinerilor din parohile Arhiepiscopiei Craiovei; promovarea modelelor de colaborare preot – profesor de religie; înfiinţarea de grupuri de catehizare a tinerilor la nivel de parohie (grupuri de cateheză).

În această perioadă, Parohia Baia de Fier I a continuat activităţile educaţionale, recreative şi de catehizare, printre care se numără întâlnirile tematice, ateliere de creaţie şi pictură, cursuri de limbi străine etc. Duminică, 3 octombrie, în cadrul activităţii catehetice, copiii şi tinerii prezenţi au aflat care sunt datoriile lor faţă de Dumnezeu, faţă de semeni şi faţă de mediul înconjurător. În continuare, copiii au realizat primele icoane pe sticlă, activitate cu rol în dezvoltarea imaginaţiei, creativităţii şi abilităţilor practice. Tot în această perioadă, copiii din Parohia Baia de Fier I au participat la întâlnirea tematică intitulată „Despre crearea omului” şi au luat parte la cursul de engleză care se desfăşoară lunar în cadrul Parohiei.

„Grupul s-a înfiinţat în data de 11 iulie, zi în care am desfăşurat totodată prima activitate a grupului de tineri. Am participat în prealabil la o serie de cursuri de formare susţinute de Sectorul Învăţământ, Activităţi cu tineretul şi Catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei. Principalele obiective ale Proiectului sunt de a-i apropia de copii şi tineri de Dumnezeu, apoi de a crea legături mai strânse între ei şi, în cele din urma, de a-şi găsi mai uşor drumul în viaţă, pentru că de fiecare dată încercăm, la activităţile grupurilor de tineri, sa aducem în faţa lor specialişti din diverse domenii, pentru a le prezenta domeniile de activitate, pentru a le trezi în sufletul copiilor noştri vocaţiile pe care le vor dezvolta pe viitor”, a subliniat Pr. Ionuţ Ciungu, coordonatorul Grupului de tineri al Parohiei Baia de Fier I, judeţul Gorj.

Gabriela Firu