„Educație pentru viață și sănătate”, eveniment organizat cu sprijinul Parohiei Ţicleni

Evenimente

Parohia Ţicleni din judeţul Gorj s-a implicat în implementarea proiectului „Educație pentru viață și sănătate. Hai la drum, mici bicicliști!”, alături de Primăria și Consiliul Local Țicleni, Casa de Cultură Țicleni, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Palatul Copiilor Târgu-Jiu, Școala Gimnazială Nr. 1 Țicleni, Liceul Tehnologic Bîlteni şi Grădnița Nr. 2 Peșteana. În localitatea Țicleni a fost înființat de curând Clubul bicicliștilor locali denumit „Țicleni Bike”, joi, 7 octombrie 2021, având loc inaugurarea traseului pentru pasionații de ciclism și mișcare în aer liber.

Înființarea clubului pentru bicicliști are ca scop promovarea sportului de orice formă, susținerea acestuia, formarea tinerilor doritori de performanțe sportive, formarea tinerilor pentru sportul recreațional sau turistic, precum și susținerea sportului ca metodă de relaxare și menținere a sănătății. Zilele trecute a avut loc și marcarea traseului pentru biciclete care include obiectivele reprezentative ale localității Țicleni: zona Lacuri – stejarii seculari de la Băi – Hotel Sara – Biserica „Sfântul Gheorghe”- continuarea traseului pe sub pădure către Stadion – Strada Fericirii – Valea Lumediei, cu ieșire la Monumentul de la ,,Brazdă”.

Ziua evenimentului mult așteptat a debutat la prânz, la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Țicleni, Parohia Ţicleni, unde preot paroh este părintele Dragomir Țicleanu. Micii bicicliști din Țicleni au organizat o paradă a bicicletelor și s-au bucurat de aplauzele adulților prezenți în Parcul Bisericii. Invitați la acest eveniment au fost și reprezentanți ai Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Gorj, iar comisarul de poliție Ionuț Pigui, șeful Biroului, le-a vorbit copiilor despre siguranța în trafic și despre prevenirea violenței juvenile, dându-le sfaturi importante. De asemenea, Laurențiu Șoșoi, de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Gorj, le-a vorbit copiilor despre efectele nocive ale consumului de tutun, alcool, droguri şi substanţe cu caracter psihoactiv. Tot în curtea bisericii, micuții s-au jucat, dar au și ascultat cuvintele organizatorilor. Au luat cuvântul edilul Radu Constantin, profesorul Cristina Negreanu de la Casa de Cultură Țicleni, Adriana Dănciulescu, directorul Palatului Copiilor, profesorul Mirela Pleșa, directorul Școlii Nr.1 Țicleni, părintele Dragomir Țicleanu, profesorul Carmen Raicu, directorul Liceului Bîlteni.

Partea de final a proiectului a avut loc la plantația de mure din Țicleni, alt loc de popas al bicicliștilor mici și mari. Micii bicicliști din Țicleni au fost răsplătiți pentru efortul depus prin participarea la o tombolă cu premii pentru fiecare dintre ei. Din partea Direcției de Sport și Tineret Gorj au primit tricouri inscripționate. „A fost un flux energetic benefic pentru inițiatori, organizatori, parteneri, participanți, organizatori de workshopuri care mobilizează, inspiră și ne pun în mișcare! Felicitări doamnei Cristina Negreanu, edilului Constantin Radu și părintelui Dragomir Țicleanu și tuturor celor care astăzi ne-au făcut ziua mai frumoasă!”, a spus profesorul Cristina Ciolacu de la Palatul Copiilor.

Mihaela Floroiu Ţicleanu