Cursuri de limba engleză în cadrul proiectului „Efect în educaţie!” al Asociaţiei Vasiliada

Evenimente

În această perioadă s-au desfăşurat primele cursuri de limba engleză pentru copiii beneficiari din cadrul proiectului „Efect în educaţie!”, implementat de Asociaţia Vasiliada în parteneriat cu Asociaţia Forumul Tinerilor din Bucureşti. Aceste cursuri sunt adresate atât copiilor beneficiari ai proiectului, cât şi elevilor Şcolii Gimnaziale „Petre Mănărcescu” din comuna Lipovu.

În perioada septembrie 2021 – martie 2022, Asociația Vasiliada în parteneriat cu Asociația Forumul Tinerilor din București implementează proiectul „Efect în educaţie!”. Proiectul promovează incluziunea și oportunitatea educațională a 50 de elevi cu risc de abandon şcolar din clasele V-VIII și IX-XII, din zonele defavorizate, respectiv din comuna Lipovu, județul Dolj, și cartierele Ferentari și Pantelimon din București.

Proiectul se va desfășura pe parcursul a 6 luni, iar cei 50 de elevi vor participa la un program educațional ce vizează, pe de o parte, activități de dezvoltare personală, iar pe de altă parte, activități de învățare a limbii engleze, utilizarea calculatorului și noțiuni de educație civică. La activitățile proiectului se vor alătura 10 voluntari de la liceele din Craiova și București care, prin participarea lor, vor contribui la susținerea și încurajarea copiilor în ascensiunea lor personală și dobândirea de noi cunoștințe. Ei le vor împărtăși elevilor din experiența lor ca voluntari și vor deveni pe parcursul proiectului mentorii copiilor și tinerilor din proiect.

Totodată, acestui demers s-a alăturat și Școala Gimnazială „Petre Mănărcescu” din comuna Lipovu, care a răspuns pozitiv la solicitarea partenerului său, Asociația Vasiliada, școala fiind un partener de nădejde încă din anul 2001 și implicându-se activ în toate proiectele implementate împreună.

Un prim eveniment al proiectului „Efect în educație!” a avut loc luna aceasta, copiii luând parte la un training privind educaţia pentru sănătate.

Gabriela Firu