„File din istoria judeţului Gorj”, în cadrul Liceului Teologic „Sfântul Nicodim”

Evenimente

Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu a organizat joi, 21 octombrie, evenimentul intitulat „File din istoria judeţului Gorj”, organizat de prof. Niculescu Denisa. La activitate au participat, alături de elevi, Pr. Prof. Ştefan Cristi Vătafu, Directorul Liceului Teologic, Pr. Prof. Cristinel Raica, Director adjunct al unităţii de învăţământ teologic şi Arhid. Prof. Nicuşor Lăzărică.

Cu acest prilej, elevii clasei XII A, specializarea Ghid Turism Religios Ortodox, având dirigine pe Pr. Prof. Nicuşor Lăzărică, au realizat o serie de materiale de prezentare despre obiectivele turistice şi religioase din judeţul Gorj, folosind diverse materiale suport, printre care materiale video, flyere şi panouri de prezentare. Printre obiectivele prezentate se numără mănăstirile Tismana, Lainici şi Polovragi, Bisericuţa de lemn cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din incinta Liceului Teologic, Ansamblul arhitectural Constantin Brancuşi etc.

După cuvântul de deschidere rostit de doamna prof. Denisa Niculescu, Părintele Director Ştefan Cristi Vătafu a felicitat cadrele didactice şi elevii implicaţi în proiect, subliniind necesitatea reîntoarcerii la valorile spirituale autentice gorjenesti.

„Mă bucur că suntem aici, în mijlocul vostru, şi avem această onoare şi plăcere de a participa la activitatea pe care o desfăşuraţi. Încep prin a vă felicita, în primul rând, pentru această frumoasă activitate pe care aţi pus-o în practică şi, mai mult decât atât, mă înclin în faţa voastră, pentru că tema este specială, vorbiţi despre casa voastră, despre casa noastră, şi anume despre judeţul Gorj. Este un judeţ frumos, un judeţ unde găsim de toate, de la frumsueţile naturii, până la frumuseţile create de om sub îndrumarea Bunului Dumnezeu, şi de altfel ajungem până la bunăstarea ce se naşte din sufletele noastre, a celor care locuim în judeţul Gorj. Aş vrea ca acest efort al vostru, de a desfăşura astfel de activităţi să continue şi să ne aducă de fiecare dată aici, în mijlocul vostru, cu aceeaşi bucurie şi cu aceeaşi dorinţă de a vă asculta şi de a participa la activităţile voastre. Felicitări încă o dată!”, le-a transmis elevilor Părintele Director Ştefan Cristi Vătafu.

În continuare a avut loc prezentarea obiectivelor religioase şi turistice din judeţul Gorj, realizată de eleva Zenaida Adriana Bobocel, urmată de vizionarea materialelor video pe marginea acestei teme. În cadrul acestei activităţi, toţi elevii au fost implicaţi, fiecare dintre aceştia prezentând câte un obiectiv, despre care au detaliat în discursurile rostite.

Scopul activităţii a fost familiarizarea elevilor cu crâmpeie din istoria, cultura şi spiritualitatea judeţului în care trăiesc.

Gabriela Firu