O nouă sesiune de lucru cu preoţii coordonatori din cadrul Proiectului Catehetic „Lumină din Lumină”

Evenimente

Sectorul Învăţământ, Activităţi cu tineretul şi Catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei a organizat joi, 21 octombrie, în sistem online, mai multe întâlniri cu preoţii coordonatori din judeţele Dolj şi Gorj, din cadrul Proiectului Catehetic „Lumină din Lumină”. Sesiunea de lucru a fost coordonată de Părintele Consilier Adrian Lupu şi Pr. Inspector Ştefan Bărbulescu.

Proiectul catehetic „Lumină din Lumină” a fost lansat în luna iunie 2020 şi se desfăşoară pe o perioadă de trei ani, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei. Iniţiat de Sectorul Învăţământ, Activităţi cu tineretul şi Catehizare, scopul principal al proiectului este de a dezvolta activitățile parohiale cu implicarea tinerilor din Arhiepiscopia Craiovei. Activităţile Proiectului Catehetic „Lumină din Lumină” se desfăşoară sub genericul: „Lucrează! Dăruiește! Luminează!”.

În cadrul întâlnirilor din această săptămână, reprezentanţii Sectorului Învăţământ, Activităţi cu tineretul şi Catehizare au stabilit noi metode și mijloace de lucru cu tinerii, adaptate pentru contextul restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus. Noile direcții au fost prezentate preoţilor, pentru a le putea implementa în sistem online.

În continuare, Părintele Inspector Ştefan Bărbulescu le-a prezentat participanţilor cele mai importante strategii de dezvoltare a activităţilor catehetice cu tinerii, propuse de Patriarhia Română şi prezentate în cadrul Congresului Naţional Catehetic „Hristos împărtăşit copiilor”, desfăşurat în perioada 27 – 30 septembrie 2021, la Mănăstirea Caraiman.

Totodată, în cadrul sesiunii de lucru cu preoţii, a fost lansat Concursul „Credinţă şi tradiţie în comunitatea mea”, fiind destinat grupurilor parohiale de tineri din cadrul Proiectului „Lumină din Lumină”. Astfel, fiecare grup parohial va realiza câte un material reprezentativ pentru comunitate, care să scoată în evidenţă importanţa credinţei, a tradiţiei şi a Bisericii în viaţa cotidiană şi în istoria locului.

Gabriela Firu