Trecerea la cele veșnice a Părintelui Mustață Nicolae (1946-2021)

Evenimente In memoriam

Preotul pensionar Mustață Nicolae, preot paroh până în anul 2013 la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din sat Radomir, comuna Dioști, a trecut la cele veșnice. Chemarea Domnului pentru părintele slujitor Mustață Nicolae a venit într-un moment de grea încercare pentru familia sfinției sale.

Născut în satul Izvoarele din județul Mehedinți, la 7 septembrie 1946, părintele Mustață a urmat la vârsta adolescenței, după terminarea Școlii Elementare, Seminarul Teologic la Craiova, pe care l-a absolvit în anul 1972. A primit Sf. Taină a Preoției la 25 martie 1973. În anul 1976 s-a înscris la cursurile Institutului Teologic din București, absolvit mai apoi în anul 1980. Își găsește potrivită chemarea slujirii preoțești în satul Radomir, încredințată la vremea cuvenită de către Înaltpreasfințitul Teoctist, la acea vreme Mitropolit al Olteniei. Vreme de 44 de ani a slujit cu bucurie și cu devotament comunitatea creștină din Parohia Radomir.

După grele încercări, în ziua de 26 octombrie 2021, Părintele Mustață Nicolae a fost chemat la cele veșnice. Slujba de prohodire a avut loc în ziua de joi, 28 octombrie, la care a participat un sobor de preoți din Cercul Misionar Cârcea, împreună cu PC Sa Părinte Protoiereu Vulcănescu Grigore, săvârșindu-se mai înainte slujba Sfintei Liturghii și apoi toate cele de rânduială creștinească pentru părintele Mustață Nicolae. Veșnică pomenire!