Activități desfășurate de Grupul parohial „Tinerii Maicii Domnului” din Craiova

Evenimente

Grupul parohial „Tinerii Maicii Domnului” din Craiova, coordonat de Pr. Mihail Scorbură, a continuat în această perioadă desfăşurarea de activităţi catehetice, filantropice, culturale, educative și recreative. Părintele Mihail Scorbură a precizat că numărul tinerilor care s-au alăturat Grupului este în creştere, astfel că, săptămânal, aproximativ 30 de tineri iau parte la acţiunile derulate. Tot în această perioadă au fost încheiate mai multe parteneriate educaţionale cu unităţi de învăţământ din Craiova, Părintele Scorbură subliniind că aceste parteneriate, înnoite în fiecare an, pun baza unei frumoase colaborări dintre Biserică şi Şcoală, în acest mod reuşind să îi implice şi pe elevi în acţiuni folositoare. Printre școlile şi grădiniţele care au încheiat parteneriate cu Grupul parohial „Tinerii Maicii Domnului”, pentru anul școlar 2021 – 2022, se numără: Grădiniţa „Sfântul Stelian”, Grădiniţa „Traian Demetrescu”, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 5 „Îngeraşii”, Grădiniţa „Sfânta Ana”, Şcoala Gimnazială nr. 14 „Ion Țuculescu”. „Este o tradiţie să încheiem parteneriate cu şcolile şi grădiniţele din Craiova, să îi vizităm pe copii, să organizăm întâlniri cu discuţii tematice, să le ducem daruri micuţilor. Ne-am împrietenit cu copiii, cu educatorii, profesorii, suntem ca o familie şi încercăm de fiecare dată să îi implicăm pe cei mici în activităţi frumoase, folositoare”, a subliniat Pr. Mihail Scorbură.

O astfel de activitate a avut loc vineri, 12 noiembrie, și s-a desfășurat la Școala Româno – Britanică din Craiova. Astfel, marcând Ziua Internațională a Diabetului din data de 14 noiembrie, a fost organizat un eveniment informativ de conștientizare asupra acestei probleme de sănătate, la activitate luând parte Tinerii Grupului, alături de Pr. Mihail Scorbură. Părintele a subliniat că vor urma activități desfășurate și la Grădinițele cu care sunt încheiate parteneriate, una dintre acestea fiind în ziua prăznuirii Sfântului Stelian, Ocrotitorul copiilor, în data de 26 noiembrie. Cu acest prilej, Părintele Scorbură va săvârși slujba de sfințire a Grădiniței „Sfântul Stelian”, iar tinerii Grupului parohial vor oferi preșcolarilor daruri și vor participa împreună la activități recreative și educative.

Activitățile la care iau parte tinerii Grupului parohial sunt variate și includ seri de lectură și de vizionare filme educative, dezbateri pe diferite teme educative, seri de rugăciune, participări la sfintele slujbe din zilele de sărbătoare, acțiuni caritabile etc.

„În continuare Grupul parohial «Tinerii Maicii Domnului» desfășoară activități săptămânal, iar îmbucurător este și faptul că numărul lor a crescut și crește cu fiecare săptămână. Unii dintre ei sunt responsabili cu moderări de activități, se prezintă cu propriile lor teme de dezbătut, iar toate acestea sunt activități deosebite. În perioada aceasta, tinerii noștri rostesc necontenit rugăciuni pentru elevi, pentru profesori și totodată, duminica următoare, în data de 21 noiembrie, de Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, când știm că este examen de rezidențiat la care mulți tineri participă, printre care și tineri din Grupul nostru”, a subliniat Părintele Mihail Scorbură, coordonatorul Grupului parohial „Tinerii Maicii Domnului” din Craiova.

Gabriela Firu