Grădinița „Sfântul Stelian” din Târgu Jiu și-a prăznuit Ocrotitorul spiritual

Evenimente
Ocrotitorul copiilor, Sfântul Cuvios Stelian, a fost sărbătorit vineri, 26 noiembrie, la Grădinița aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, situată în municipiul Târgu Jiu.
În zi de sărbătoare, Părintele Ciprian Sîrbu, Preşedintele executiv al Asociaţiei Vasiliada, filiala Târgu Jiu, a săvârșit slujba Sfintei Liturghii la Paraclisul Grădiniței ,,Sfântul Stelian”, iar la final au fost împărțite cadouri micuților care beneficiază de serviciile instituției de învățământ preșcolar. Înființată în anul 2014, activitatea grădiniței s-a extins de la an la an, de educarea în spirit creștin a preșcolarilor ocupându-se o echipă specialiști. Peste 130 de copii beneficiază de servicii de recreere și învățare, iar patronul spiritual și Ocrotitorul grădiniței din municipiul Târgu Jiu este Sfântul Cuvios Stelian.  
„Grădiniţa «Sfântul Stelian» funcţionează sub patronajul Mitropoliei Olteniei, fiind coordonată de Asociaţia Vasiliada, filiala Târgu Jiu. Preşcolarii sunt implicaţi în activităţi educative frumoase şi folositoare, dar şi în activităţi extracurriculare, precum acţiuni de recreere, sportive, ateliere de creaţie, pentru dezvoltarea abilităţilor practice, imaginaţiei şi creativităţii. Activitatea se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei”, a subliniat Pr. Ciprian Sîrbu, Preşedintele executiv al Asociaţiei Vasiliada, filiala Târgu Jiu.
Grădiniţa „Sfântul Stelian” dispune în prezent de un Paraclis cu hramul Sfântului Ocrotitor al copiilor, Sfântul Stelian. Cu prilejul sărbătorilor creştin-ortodoxe, aici sunt săvârşite slujbe religioase.
 
Marius Stochițoiu