„Solidaritate în vremuri de încercare”, proiect caritabil iniţiat de Parohia Işalniţa

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Işalniţa a implementat, în perioada 14 noiembrie – 3 decembrie 2021, proiectul caritabil „Solidaritate în vremuri de încercare”. Proiectul se află la a IV-a ediţie şi are ca scop ajutorarea persoanelor aflate în nevoie, bătrânilor, familiilor cu mai multi copii din Parohia Siliştea Crucii.

Astfel, în ziua de vineri, 3 decembrie, preoţii implicaţi în proiect, Părintele Alexandru Badea, de la Parohia Işalniţa, Părintele Iacob Marian Ionuţ, de la Parohia Siliştea Crucii, alături de mai mulţi credincioşi care au sprijinit această acţiune au dăruit persoanelor aflate în dificultate pachete cu produse neperisabile, îmbrăcăminte şi jucării. Acţiunea a avut loc prin purtarea de grijă a Pr. Protoiereu Ion Nicolae, de la Protoieria Craiova Nord, şi a Pr. Protoiereu Cătălin Neacşu, de la Protoieria Băileşti.

„Ediţia aceasta a proiectului a fost lansată în ziua de duminică, 14 noiembrie, în Biserica Parohiei noastre, după oficierea Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii, când am anunţat credincioşii şi tinerii din Grupul «Adormirea Maicii Domnului» despre proiect şi colaborarea cu Părintele Iacob Marian, de la Parohia Siliştea Crucii. Enoriaşii au fost bucuroşi să ajute persoanele aflate în nevoie, mai ales în această perioadă de post, unde rugăciunea împletită cu milostenia este bineplăcută înaintea lui Dumnezeu. În următoarele zile, enoriaşii şi tinerii s-au implicat în această acţiune caritabilă prin strângerea de fonduri, precum şi colecte de haine. Campania de strângere de fonduri a avut loc până la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, apoi, împreună cu Părintele de la Parohia Siliştea Crucii, am mers şi am achiziţionat alimente neperisabile ce au fost împărţite, în ziua de 3 decembrie, împreună cu hainele şi jucăriile adunate de tinerii din Grupul parohial. Precizăm că această acţiune s-a mai desfăşurat, în cadrul ediţiilor anterioare, în Parohia Perişoru Vechi şi Parohia Urzicuţa. Aducem mulţumiri enoriaşilor şi tinerilor care ne-au sprijinit pe întreg parcursul acţiunii noastre caritabile şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, avem nădejde că acest proiect va avea continuitate”, a subliniat Părintele Paroh Badea Alexandru, iniţiatorul proiectului filantropic.

Părintele Iacob Marian Ionuţ, Paroh al Bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, Parohia Siliştea Crucii, a scos în evidenţă folosul acestei acţiuni pentru comunitatea locală din Parohia pe care o slujeşte.

„În această perioadă, în Parohia noastră s-a desfăşurat proiectul prin care am urmărit să venim în sprijinul familiilor şi persoanelor nevoiaşe din Parohia noastră. Împreună cu Părintele Badea Alexandru şi cu enoriaşii din Parohia Işalniţa, am mers la mai multe familii nevoiaşe, credincioşi bolnavi, bătrâni singuri din cadrul Parohiei noastre Siliştea Crucii, dăruindu-le pachete cu alimente neperisabile, haine şi jucării pentru copilaşi. Această acţiune a fost un moment de suflet în această perioadă a lunii decembrie, o lună plină de bucurie, prilejuită de Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos. Fie ca Bunul Dumnezeu să-i răsplătească pe cei implicaţi pentru tot sprijinul şi pentru această acţiune pe care dânşii au desfăşurat-o”, a adăugat Părintele Iacob Marian, din Parohia Siliştea Crucii, Protopopiatul Băileşti.

Gabriela Firu