Activităţi caritabile în Parohiile din Arhiepiscopia Craiovei

Evenimente

Praznicul Sfântului Ierarh Nicolae a fost prilej pentru Parohiile din Arhiepiscopia Craiovei de a desfăşura acţiuni caritabile pentru copii şi pentru persoanele aflate în nevoie, cât şi pentru a prezenta o serie de programe artistice, constând în cântece şi poezii, în care au fost implicaţi copiii. În Parohia Baia de Fier din judeţul Gorj, Grupul parohial a fost totodată implicat într-un atelier de de pictură şi creaţie, în cadrul căruia copiii au confecţionat coroniţe specifice sărbătorilor de iarnă

Parohia Motru II  cu hramul „Sfânta Treime” și „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, în colaborare cu Primăria Municipiului Motru, au dăruit pachete cu alimente persoanelor şi familiilor din Municipiul Motru, aflate în evidența Serviciului Asistență și Protecție Socială, care se găsesc într-o situație de dificultate.

În judeţul Dolj, în Parohia Prapor, Părintele Gabriel Mărinică i-a implicat pe copii în activitatea filantropică, în cadrul căreia au dăruit pachete persoanelor aflate în nevoie. În Parohia Unirea II, copiii, alături de Părintele Ilie Boată, au împodobit bradul, au pregătit pachetele pentru copii şi pentru bătrânii de la centrul social, activităţi desfăşurate în cadrul Proiectului catehetic „Lumină din Lumină” al Arhiepiscopiei Craiovei. Preoţii de la Parohiile implicate în acest proiect, printre care Parohia Zănoaga, Parohia Dăbuleni, Parohia Galicea Mare, Parohia „Sfântul Ioan Valahul” din Craiova, Parohiile Rovinari I şi Rovinari II din judeţul Gorj au pregătit colinde de Crăciun cu tinerii Grupurilor parohiale.

Un proiect caritabil a fost iniţiat cu prilejul sărbătorilor de iarnă şi în Parohia Işalniţa, sub coordonarea Părintelui Badea Alexandru. Proiectul „Dăruieşte bucurie” se desfăşoară în perioada 6  – 25 decembrie, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Eliza Opran” din Işalniţa, alături de prof. Oproiu Mariana Iuliana şi prof. înv. primar Cîrstea Georgeta. De praznicul Sfântului Nicolae, copiii au primit daruri, iar în cursul lunii decembrie, enoriaşii Parohiei se vor implica pentru ajutorarea persoanelor aflate în dificultate.

Şi în Parohia Celaru II, Părintele Petrică Buzulică a iniţiat un proiect caritabil în această perioadă, intitulat „Dăruieşte o bucurie unui copil în prag de sărbători”. „Împreună cu cei mici, am împodobit bradul, am desenat, am primit la finalul activităţii cadouri, iar apoi ne-am deplasat la familiile defavorizate din Parohia noastră, am împărţit dulciuri, jucării, alimente, hăinuţe şi încălţăminte, aşa cum facem an de an de Sfintele Sărbători de iarnă”, a subliniat Părintele Petrică Buzulică, parohul Bisericii cu hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”, Parohia Celaru II. Daruri şi iconiţe au primit şi copiii din Parohia Comoşteni din partea Părintelui Alin Nicola, de hramul Bisericii „Sfântul Nicolae”, Protoieria Băileşti. Cei mici au primit totodată Sfânta Taină a Împărtăşaniei, alături de ei aflându-se mai multe cadre didactice de la Şcoala Gimnazială Gângiova.

Gabriela Firu