Cerc pedagogic al profesorilor de religie, în judeţul Gorj

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, profesorii de religie din municipiul Târgu Jiu au participat săptămâna trecută la Cercul pedagogic al profesorilor de religie, nivelul liceal. Activitatea s-a desfăşurat în sistem online şi a fost organizată de Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”. Cu acest prilej, lecţia demonstrativă a fost susţinută de către prof. Lucia Elena Şomordoleanu la clasa a XII-a, intitulată „Monumente reprezentative de artă religioasă în Europa”, iar prof. Claudiu Brînzan a prezentat referatul cu titlul „Anul omagial al pastoraţiei: Preotul, păstrător al Harului Duhul Sfânt şi săvârşitor al Sfintelor Taine”.

Alături de profesorii de religie s-au aflat Pr. Prof. Neofit Stănciulescu, Inspector la disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj şi Arhid. Prof. Adrian Lupu, Consilier în cadrul Sectorului Învăţământ, Activităţi cu tineretul şi Catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei, care a transmis cadrelor didactice mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Irineu.

„Cercul metodic s-a desfăşurat la Colegiul Naţional «Ecaterina Teodoroiu», Colegiu care se află şi în perioadă de sărbătoare, pentru că se împlinesc 100 de ani de când s-au susţinut primele activităţi didactice la această unitate de învăţământ. Au participat 28 de cadre didactice, toţi profesorii de religie care predau la unităţile de învăţământ liceal din Târgu Jiu şi împrejurimi”, a subliniat. Pr. Prof. Neofit Stănciulescu, Inspector de Religie în cadrul ISJ Gorj.

Următorul cerc didactic va avea loc în data de 15 decembrie, al Şcoala nr. 1 Rovinari, la care vor participa profesorii de religie din cadrul Cercului metodic Turceni – Rovinari – Motru.

Gabriela Firu