„Dăruind vei câştiga”, campanie umanitară iniţiată de Parohia Dobriţa din judeţul Gorj

Evenimente

Parohia Dobriţa din comuna Runcu, Protopopiatul Târgu Jiu Nord, a demarat în aceasta lună ediţia a VIII-a a campaniei umanitare „Dăruind vei câştiga”, iniţiată de Pr. Vasile Mălăescu, Parohul Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul”. Prin intermediul acestei campanii sunt ajutorate familiile aflate în dificultate, copiii care provin din familii nevoiaşe şi bătrâni din Parohie, cât şi din alte localităţi aflate în judeţul Gorj.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu, anul acesta este al optulea an în care demarăm în Parohia noastră campania «Dăruind vei câştiga», campanie ce vine în ajutorarea persoanelor nevoiaşe sau bolnave. Proiectul este de amploare, fiindcă am reuşit să implicăm în el întreaga comunitate, adică enoriaşii Parohiei, dar şi din afara acesteia. Campania constă în strângerea de alimente, îmbrăcăminte şi ajutor financiar, fapt pentru care am reuşit să ne mobilizăm foarte frumos în fiecare an, ca ajutorul oferit de noi să fie substanţial şi de folos beneficiarilor. Trecem prin nişte vremuri de cumpănă, în care solidaritatea şi dialogul sunt mai necesare ca oricând. Avem nevoie de comunicare între noi, în primul rând, solidarizând şi comunicând permanent cu cei aflaţi în nevoi nu denotă doar faptul că suntem umani, ci şi faptul că îndeplinim Cuvântul Mântuitorului în a arăta că iubim pe aproapele nostru ca pe noi înşine. Oamenii au nevoie nu doar de un sprijin fizic, ci şi de multă încurajare, de întărire, de siguranţă, am întâlnit în activităţile noastre oameni trişti, care s-au simţit abandonaţi. Una dintre ideile principale ale acestui proiect, mai ales în anul acesta şi anul trecut, este de a fi alături de oameni sufleteşte, pe lângă ajutorul pe care îl oferim, fie financiar, fie cu alimente sau alte lucruri necesare”, a subliniat Pr. Vasile Mălăescu, Parohul Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul”, Parohia Dobriţa.

Părintele Mălăescu a mai precizat că numărul persoanelor sprijinite prin această campanie creşte în fiecare an, depăşind graniţele judeţului Gorj. „Bunul Dumnezeu ne-a sprijinit în această campanie, pentru că am început-o cu frică de Dumnezeu şi cu iubire faţă de Dumnezeu în primul rând. Am primit sprijin mereu, ca ajutorul nostru pentru semeni să fie substanţial, pentru că sunt oameni bolnavi, oameni neputincioşi. Am reuşit ca în fiecare an colecta noastră să fie mare şi astfel să depăşim chiar graniţele judeţului, să ajungem în localităţi şi în zone unde sărăcia este foarte mare”, a completat Părintele Vasile Mălăescu.

Gabriela Firu