Concert de colinde la Biserica „Sfântul Nicolae” – Dorobănţia din Craiova

Evenimente

Sub genericul „Leru-i, ler! Vin colindătorii, daţi drumul la Cer!” şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, Parohia „Sfântul Nicolae”  – Dorobănţia din Craiova a organizat în această perioadă un concert de colinde special, la care au participat enoriaşii Parohiei, alături de alţi invitaţi.

Concertul a fost susţinut de studenţii Departamentului de Arte al Universităţii din Craiova, sub îndrumarea dnei Lect. Univ. dr. Renata Vari-Zamfir, solistă a Operei Române Craiova. Concertul a cuprins o suită de colinde corale, precum şi alte colinde şi cântece închinate Fecioarei Maria şi Naşterii Domnului, interpretate individual de tinerii colindători.

În deschiderea concertului, Preotul Paroh Adrian Stănulică a adresat un cuvânt de mulţumire colindătorilor, precum şi tuturor celor care au dat curs invitaţiei de a participa la concert „Din iubire pentru om, Fiul lui Dumnezeu a ales să se nască, să crească, pentru ca pe noi să ne mântuiască, aşa cum frumos spune colindul popular. De fapt, colindele nu sunt doar o frumoasă cântare, ele sunt o Evanghelie cântată; pentru că transmit, prin cuvinte simple, toată teologia Bisericii cu privire la Întruparea şi Naşterea Mântuitorului Hristos, care a venit pe pământ pentru ca pe om să-l ridice la Cer” a transmis Pr. Adrian Stănulică, Parohul Bisericii „Sfântul Nicolae”  – Dorobănţia .

Acţiunile Parohiei „Sfântul Nicolae”  – Dorobanţia, închinate Sărbătorii Naşterii Domnului, vor continua următoarele zile cu vizitarea bătrânilor imobilizaţi la domiciliu, precum şi prin oferirea de daruri persoanelor cu deficienţe de auz şi vorbire, care participă săptămânal la slujba Sfintei Liturghii transpusă în limbaj mimico-gestual.

Gabriela Firu