Praznicul Nașterii Domnului la Catedrala Mitropolitană din Craiova

Evenimente

În ziua de 25 decembrie, de praznicul Nașterea Domnului Iisus Hristos, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Sf. Mare Mc. Dumitru”, din Craiova, la care a participat un ales sobor de preoți și diaconi. Din soborul care a slujit la altarul Catedralei Mitropolitane a făcut parte Părintele Arhim. Ioachim Pârvulescu, starețul Mănăstirii Lainici și Exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Craiovei. Răspunsurile la strană au fost date de Grupul Psaltic „Sf. Mare Mc. Dimitrie”, dirijat de Lect. univ. dr. Victor Șapcă.

În cadrul Sfintei Liturghii, teologul Iosu Nicolae Marian a fost hirotonit diacon pe seama Parohiei Slăvuța, cu hramul „Sfinții Voievozi”, Protopopiatul Târgu Cărbunești, județul Gorj. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a hirotonit în treapta de Ieromonah pe Ierodiaconul Antonie de la Manastirea Lainici.

Ca în fiecare an, Preacucernicul Părinte Arhim. Vladimir Dărângă a dat citire Pastoralei la Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos, semnată de către Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Irineu, prin harul lui Dumnezeu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei.

Gabriela Firu

Foto: Ionuț Stanciu