Activităţi cu grupurile parohiale din cadrul Proiectului Catehetic „Lumină din Lumină”

Evenimente

Grupurile parohiale de tineri din cadrul Proiectului catehetic „Lumină din Lumină” al Arhiepiscopiei Craiovei au fost implicate în aceste zile de sărbătoare în programe speciale, din care au făcut parte susţinerea concertelor de colinde şi acţiuni filantropice. Astfel, în zilele de Crăciun, tinerii Grupurilor din Parohiile Motăţei, Dăbuleni I, Işalniţa, Galicea Mare, Zănoaga, Prapor, Branişte II Işalniţa, Goicea, Filiaşi, din judeţul Dolj, Parohia „Sfântul Antim Ivireanul”, Parohia „Sfinţii Voievozi”, Parohia Turcenii de Sus, din judeţul Gorj, i-au colindat pe credincioşi după săvârşirea Sfintei Liturghii, la biserică, cât şi la casele bătrânilor bolnavi. De asemenea, copiii şi tinerii Grupurilor parohiale au primit Taina Sfintei  Împărtăşanii în ziua Naşterii Domnului. Un eveniment deosebit a fost organizat în Parohia Zănoaga, unde a fost invitat dl. Mircea Popescu, teolog şi militar la Colegiul Militar, care le-a vorbit copiilor despre profesia de militar, la finalul activităţii având loc sesiunea de întrebări din partea copiilor, pe marginea acestui subiect.

Tot în aceste zile, mai multe parohii din Arhiepiscopia Craiovei au organizat activităţi caritabile pentru bătrâni şi copii. Astfel, în Parohia Işalniţa, Părintele Badea Alexandru i-a vizitat, alături de tinerii Grupului parohial, pe bătrânii şi copiii din Parohie, pentru a le oferi pachete cu alimente. Activităţi în colaborare cu profesorii de religie au avut loc şi în Parohia „Sfântul Nicolae” Comoşteni din judeul Dolj. Astfel, în ziua de Crăciun, copiii au primit Sfânta Taină a Împărtăşaniei, au susţinut un recital de colinde, iar toţi cei prezenţi la slujbă au primit daruri din partea Părintelui Nicola Alin Constantin. Activitatea s-a desfăşurat cu sprijinul prof. de religie Olaru Camelia, din cadrul Şcolii Gimnaziale Gângiova. Şi în Parohia Perişoru-Vechi, Părintele Răzvan Dumitrana a dăruit peste 100 de pachete copiilor din localitate. În Parohia Celaru II, Părintele Petrică Buzulică a încheiat campania caritabilă iniţiată la începutul acestei luni, în cadrul căreia au fost sprijinite familiile cu mai mulţi copii, aflate în dificultate.

Daruri pentru copii au fost oferite în această perioadă, în cadrul Proiectului catehetic „Lumină din Lumină”, şi în Parohia „Sfinţii Voievozi” din Târgu Jiu, Parohia „Sfântul Antim Ivireanul”, Protoieria Târgu Cărbuneşti, Parohia Turcenii de Sus, judeţul Gorj. În Parohia Baia de Fier I, Părintele Ciungu Ionuţ a desfăşurat acţiunea caritabilă „Dăruind vei dobândi”, în colaborare cu Liceul Tehnologic Baia de Fier. Prin acest demers au fost oferite cadouri copiilor aflaţi în nevoie, din comună, precum şi unui număr de 38 de copii din cele cinci centre de plasament ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, aflate în oraşul Novaci. „Mulţumim Bunului Dumnezeu, copiilor şi tuturor celor care ne-au sprijinit! Ne-au fost alături domnii directori Turbăceanu Daniela şi Panduru Daniel, ai Liceului Tehnologic Baia de Fier, domnii profesori Daniela Golu şi Nicolae Avram şi pe toţi elevii acestei instituţii. De asemenea, bucuria Naşterii Domnului a fost împărtăşită în Parohia Baia de Fier I prin serbarea pregătită de Grupul de tineri «Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil», la finalul căreia osteneala celor 140 de copii a fost răsplătită cu daruri alese pentru fiecare”, a precizat Părintele Ciungu Ionuţ, de la Parohia Baia de Fier I.

Gabriela Firu