Activităţi social – filantropice în Parohia Mântuleasa

Evenimente

În această perioadă, în Parohia Mântuleasa din Craiova s-au desfășurat mai multe activități social-filantropice, cu sprijinul unităților școlare partenere şi al credincioșilor implicați în viața socială a Bisericii.

Astfel, în luna decembrie, Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova, împreună cu Parohia Mântuleasa, au organizat o colectă constând în daruri pentru copiii aflaţi în nevoie, la care au participat atât elevii școlii, cât și personalul didactic, la inițiativa doamnei profesor Ileana Boldișor și a părintelui profesor Mihnea Bălteanu, cadre didactice de Religie la această unitate de învățământ. ,,În aceste săptămâni,  elevii noștri, mai mari sau mai mici, s-au mobilizat în această acțiune de voluntariat prin care au reușit să aducă bucuria Nașterii Domnului la câteva zeci de copii cu posibilități materiale reduse, cărora le-au oferit daruri constând în hainuțe, dulciuri și jucării, ce au fost pregătite cu multă dragoste și implicare de copii alături de părinții lor, de doamnele şi domnii diriginţi, precum și celelalte cadre didactice și auxiliare ale școlii. Unele cadouri au fost însoțite și de scrisori din partea copiilor, bucuroși astfel că vor reuși să împartă din darurile de Crăciun cu alți copii săraci din comunitate. Această acțiune, ajunsă la multe ediții, a devenit deja o tradiție, organizându-se atât cu ocazia Nașterii Domnului, cât și a Sărbătorilor de Paști, venind astfel să întărească și relația dintre Școală și Biserică”, a menționat Părintele diacon Mihnea Bălteanu, profesor de Religie la această școală.

Darurile aduse la biserică au fost așezate sub bradul de Crăciun, de unde au fost apoi distribuite familiilor defavorizate din Parohie și din afara ei. La aceste activități s-au implicat totodată alte instituții, grădinițe și enoriași. ,,Apreciem implicarea și mulțumim în mod deosebit părinților și copiilor care au dat dovada de multă dragoste și înțelegere față de copiii aflați în dificultate din punct de vedere social și material. Bucuria pe care au făcut-o acestor copii este una deosebită. Astfel de gesturi par firesti, însă pentru lumea zilelor noastre, din păcate, ele au devenit destul de rare, fapt pentru care gestul acestor instituții și a credincioșilor noștri e cu atât mai mult de apreciat”, a declarat Părintele Paroh Constantin Reșceanu.

De asemenea, bucuria sărbătorilor a fost vestită în Duminica dinaintea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, după Sfânta Liturghie, de colindători de la Liceul de Arte ,,Marin Sorescu” din Craiova. Cele mai frumoase colinde tradiționale au fost interpretate în programul artistic susținut de grupul vocal-instrumental format din elevii claselor a XI-a. În seara de Ajun, după slujba Vecerniei și a Litiei, bucuria Nașterii Pruncului Iisus a fost vestită, după tradiție, de grupul de copii format din cei mai mici credincioși ai Parohiei Mântuleasa, iar în ziua de Crăciun, în cadrul Sfintei Liturghii, alt grup de copii a susținut, de asemenea, un program de colinde.

Gabriela Firu