Proiectul „Împreună suntem o familie” din cadrul Asociaţiei Vasiliada Târgu Jiu, la final

Evenimente

Proiectul „Împreună suntem o familie”, implementat de Asociaţia Vasiliada, filiala Târgu Jiu, şi finanţat de compania CEZ Vânzare prin programul de responsabilitate socială „Adăpost cu Energie”, a ajuns la final. Proiectul a fost lansat în luna august, fiind o iniţiativă implementată cu sprijinul Asociaţiei CSR Nest.

Printre obiectivele Proiectului „Împreună suntem o familie” s-au numărat:

  • Creşterea gradului de eficienţă energetică şi a confortului locuinţelor pentru 15 copii provenind din familii monoparentale, fie prin lucrări de reabilitare, fie prin achiziţionarea de electrocasnice moderne cu consum redus de energie;
  • Organizarea a 8 ateliere inter-generaţionale pentru a crea o punte relaţională între părinţi şi copii, între aşteptările părinţilor şi nevoile copiilor;
  • Sprijinirea şi consilierea familiilor celor 15 copii pentru găsirea soluţiilor la problemele financiare sau materiale pe termen mediu şi lung cu care acestea se confruntă.

Scopul proiectului a fost  de a contribui la diminuarea sărăciei energetice în rândul populației vulnerabile din zona de activitate a furnizorului de energie electrică și gaze naturale.

„Am reuşit sa aducem zâmbetul pe feţele celor 15 familii monoparentale şi copiii acestora: am dotat fiecare familie, în funcţie de nevoile specifice, cu echipamente electrocasnice eficiente energetic”, a precizat Pr. Ciprian Sîrbu, directorul executiv al Asociaţiei Vasiliada, filiala Târgu Jiu.

Totodată, în cadrul proiectului, s-au desfăşurat ateliere de lucru pentru cele 15 familii monoparentale beneficiare ale proiectului „Împreună suntem o familie”.

„Am asistat la discuţii interesante între părinţi şi copii, iar voluntarii noştri au încercat să gasească soluţii la problemele cu care aceştia se confruntă. Din toate aceste workshop-uri am cules idei, am tras concluzii şi am asistat la experienţe de viaţă care ne-au îmbogăţit pe fiecare dintre noi”, a precizat directorul executiv al Asociaţiei Vasiliada, filiala Târgu Jiu.

Gabriela Firu