Etapa de evaluare în cadrul Festivalului – concurs „Credinţă şi tradiţie la români”

Evenimente

Festivalul – concurs „Credinţă şi tradiţie la români”, organizat în luna decembrie de către Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, alături de Arhiepiscopia Craiovei şi Liceul „Traian Vuia” din Craiova, şi-a desemnat în această perioadă elevii câştigători.

„În perioada sărbătorilor de iarnă s-a desfăşurat Festivalul – concurs «Credinţă si tradiţie la români», parte a concursului de iarnă, care se intitulează «Hristos Se naşte, slăviţi-L!», întrucât respectivul concurs are o a doua parte ce se va derula cu ocazia sărbătorilor pascale. În perioada la care facem referire, s-au desfăşurat două componente ale acestui festival, şi anume cel de colinde şi interpretări corale ale cântecelor specifice Naşterii Domnului, respectiv muzică bizantină, şi partea de pictură şi desene. Spre bucuria noastră, numărul participanţilor a fost foarte mare. Sunt peste 300 de copii angrenaţi în acest concurs, care s-a derulat online, însemnând că fiecare profesor a coordonat, atât la pictură şi desen, cât şi la colinde, elevii şi grupurile corale respective, au făcut înregistrări şi le-au trimis într-o bază de date pe care am pus-o la dispoziţia lor”, a subliniat Prof. Dr. Iuliana Gheorghe, Inspector la disciplina Religie în cadrul ISJ Dolj.

Reprezentanţii ISJ Dolj scot în evidenţă calitatea deosebită a lucrărilor realizate de elevi în această ediţie a Festivalului – Concurs „Credinţă şi tradiţie la români”.

 „Ne-am bucurat să vedem că lucrările pe care le-am evaluat anul acesta sunt de o înaltă ţinută artistică, ediţia prezentă cu mult depăşeşte etapele anterioare din punct de vedere calitativ, iar rezultatele sunt pe măsură, rezultate care vor fi postate pe grupul profesorilor de religie, urmând ca ulterior să înmânăm diplome cadrelor didactice. Ne bucură dorinţa copiilor de a-şi manifesta credinţa şi dragostea faţă de Mântuitorul Hristos, faţă de Biserica noastră şi faţă de disciplina Religie unde, cu ajutorul profesorilor, sunt îndrumaţi şi pot să îşi dezvolte talanţii proprii şi să îşi dovedească, pe de altă parte, rezultatele muncii lor, ceea ce va încununa palmaresul activităţii lor din învăţământ şi îşi vor dezvolta portofoliul personal”, a adăugat Prof. Dr. Iuliana Gheorghe, din cadrul ISJ Dolj.

Gabriela Firu