Pelerinaje cu tinerii din Grupurile parohiale „Tinerii Maicii Domnului” şi „Vestitorii Ortodoxiei”

Evenimente

Mai multe grupuri de tineri din cadrul Parohiilor aflate în judeţul Dolj au fost în această perioadă în pelerinaje la biserici şi mănăstiri din judeţul Gorj, alături de preoţii coordonatori. Astfel, Grupul „Tinerii Maicii Domnului” din Craiova a vizitat Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” – Cămărăşeasca şi Mănăstirea Gura Motrului din judeţul Gorj, tinerii mergând apoi într-o scurtă excursie în staţiunea Rânca, unde au vizitat biserica din lemn cu hramul „Naşterea Maicii Domnului”.

„După încheierea primului semestru de şcoală, cu rezultate bune, tinerii au mers într-un pelerinaj la mai multe mănăstiri din judeţul Gorj. Astfel, ei au mers la Mănăstirea «Sfântul Ioan Botezătorul» Cămărăşeasca, la Mănăstirea Gura Motrului şi totodată au mers şi au fost cazaţi la staţiunea Rânca, unde au desfăşurat mai multe activităţi sportive şi recreative, expediţii în pădure, iar din punct de vedere religios, tinerii noştri au făcut în fiecare zi Acatistul Acoperământul Maicii Domnului, pentru a se ruga pentru cei aflați în nevoi, în boli, în momente grele, iar în ziua de duminică au participat la Sfânta Liturghie săvârşită la bisericuţa din lemn cu hramul «Naşterea Maicii Domnului» de la Rânca, unde tinerii au dat răspunsurile la strană. Credincioşii s-au bucurat de aceste clipe frumoase, iar tinerii noştri au impresionat prin comportamentul lor, dar şi prin modul lor curat de a-şi manifesta credinţa. După un astfel de eveniment deosebit, iată-ne din nou la şcoală săptămâna aceasta, când încercăm în noul semestru şcolar să îmbunătăţim, dacă se poate, mai mult, performanţele din primul semestru”, a subliniat Pr. Mihail Scorbură, Coordonatorul Grupului parohial „Tinerii Maicii Domnului” din Craiova.

Un alt grup de copii şi tineri care săptămâna trecută a vizitat mănăstiri gorjene a fost „Vestitorii Ortodoxiei” din Parohia Prapor, alături de Părintele coordonator Gabriel Marinică, preot slujitor al Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”. Astfel, în cadrul Proiectului Catehetic Eparhial „Lumină din Lumină” al Arhiepiscopiei Craiovei, 28 de copii şi tinerii au vizitat Mănăstirea Lainici şi Mănăstirea Tismana din judeţul Gorj.

„Excursia a fost sponsorizată de unul dintre prietenii noştri din Craiova, foarte impresionat de prezenţa copiilor la activităţile Bisericii la care aceştia participă cu maxim interes. La Mănăstirea Lainici, copiii au avut fericita ocazie de a-l întâlni pe unul dintre sfinţiţii monahi, care le-a vorbit acestora despre importanţa rugăciunii în viaţa lor, despre rugăciunea inimii şi de asemenea despre zilele de post din timpul săptămânii. Copiii au fost deosebit de încântaţi de această minunată întâlnire. După aceasta, am simţit nevoia să le propun o acţiune care să se desfăşoare timp de aproximativ 10 zile, acţiune pe care am denumit-o simbolic «Ajută omul! », în care copiii vor trebui să privească atent în jurul lor şi să întindă o mână de ajutor unde simt că pot face lucrul acesta: spre prieteni, colegi, familie, bătrâni, ca să consolidăm, să arătăm că am înţeles şi că putem pune în aplicare frumoasele învăţături pe care copiii le-au primit la Mănăstirea Lainici”, a precizat Părintele Gabriel Marinică, Coordonatorul Grupului parohial „Vestitorii Ortodoxiei” din Parohia Prapor, judeţul Dolj.

Gabriela Firu