Expoziţie organizată la Târgu Jiu de Facultatea de Teologie din Craiova

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, Facultatea de Teologie Ortodoxă, prin secţiile de Artă Sacră şi Arte Plastice, a organizat marţi, 15 februarie, o expoziţie de pictură la Târgu Jiu. Expoziţia a fost vernisată în cadrul Liceului Teologic „Sfântul Nicodim”, cu participarea elevilor din clasele terminale XI şi XII, cu profil vocaţional. Cu acest prilej, elevii au fost informaţi de oferta educaţională a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Craiova. Curatorul expoziţiei este Lect. univ. dr. Alexandrina Bădescu, iar Profesorii Coordonatori sunt: Lect. univ. dr. Mardale Gabriela, Conf. univ. dr. Fuiorea Vasile, Asist. univ. drd. Bănică Adrian, Asist. univ. drd. Giodea Gabriel. Alături de organizatorii evenimentului din partea Facultăţii de Teologie din Craiova, la eveniment au fost prezenţi Pr. Prof. Ştefan Cristi Vătafu, Directorul Liceului Teologic din Târgu Jiu, şi Prof. Roua Bogdan.

Expoziţia conţine lucrări de pictură de şevalet, pictură bisericească şi postere cu imagini ale etapelor de conservare – restaurare a icoanelor pictate pe suport de lemn şi zid.

„În cadrul acestei Expozitii au fost expuse compoziţii inedite, lucrări de pictură realizate de studenţii departamentului Arte Vizuale, în tehnica ulei pe panză (naturi statice, peisaje), lucrări religioase pe suport de lemn, precum şi postere ce conţin imagini cu etapele de conservare-restaurare ale operelor de artă”, a subliniat Lect. univ. dr. Alexandrina Bădescu, curatorul expoziţiei.

Gabriela Firu