Activităţi în cinstea marelui sculptor Constantin Brâncuși, în cadrul Liceul Teologic din Târgu Jiu

Evenimente

În anul împlinirii a 146 de ani de la nașterea marelui sculptor Constantin Brâncuși, Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu, în parteneriat cu Direcția pentru Cultură Gorj, a organizat o serie de ateliere de creație destinate elevilor, sub egida „Ziua Brâncuși”.

Astfel, în zilele de 17 şi 18 februarie, premergătoare nașterii marelui sculptor, elevii au confecționat o serie de machete, planșe, desene, precum și sculpturi în miniatură după modelul Coloanei Infinitului sau Porții Sărutului. Totodată, atelierele au fost precedate de o sesiune de informare despre viaţa şi opera lui Constantin Brâncuşi, susţinută de elevii ciclului primar.

Evenimentul a fost inițiat de doamna Ana Mihăilescu, prof. înv. primar la clasa a IV-a, și de doamna Alina Chiricescu, din partea Direcției pentru Cultură Gorj. Activităţile s-au bucurat de susținerea Pr. Prof. Ştefan Cristi Vătafu, Directorul Liceului Teologic, Pr. Prof. Cristinel Raica Manole, Directorul adjunct al instituţiei de învăţământ teologic, şi domnului Pompiliu Grigore Ciolacu, Directorul executiv al Direcției pentru Cultură Gorj. Demersul a fost sprijinit totodată de doamnele Laura Dobroiu și Violeta Andrei, prof. înv. primar în cadrul Liceului Teologic.

„Atelierele de creaţie au avut ca scop principal familiarizarea elevilor cu operele marelui sculptor Constantin Brâncuși, precum și de a aduce un omagiu la împlinirea a 146 de ani de la nașterea sa. Ne dorim ca elevii noștri să învețe să-și cinstească înaintașii, dar mai ales să nu uite că județul nostru a dat multe nume așezate pe harta culturii și spiritualității naționale. Operele marelui sculptor născut la Hobița, în apropiere de urbea noastră, sunt un îndemn pentru noi toți de a realiza lucruri mărețe. Felicităm cadrele didactice și elevii implicaţi în proiect și mulțumim Direcției pentru Cultură Gorj, reprezentată de doamna Alina Chiricescu, pentru frumoasa colaborare!”, a subliniat Pr. Prof. Ștefan Cristi Vătafu, Directorul Liceului Teologic.

Gabriela Firu